לפעמים כל מה שצריך זה תפוחי אדמה – תפודים פריכים, חמים, שחומים.
תפוחי אדמה בתנור זו מנה שמככבת בגרסה כזו או אחרת כמעט בכל בית. אני חושבת שזו גם מהמנות הראשונות שלמדתי להכין, עוד אז בתור ילדה. זו באמת מנה פשוטה להפליא וכל כך טעימה, רק צריך להקפיד על כמה כללים בסיסיים ויוצאים תפודים מושלמים.
הטריק של המתכון תפודים המשגע הזה הוא במעיכה שלהם. בעצם לוקחים תפוחי אדמה עם הקליפה (אני אוהבת למתכון הזה את הזנים הקטנים, למרות שלגמרי אפשר להכין אותו גם מתפוחי אדמה גדולים), מבשלים אותם עם הקליפה ואז משטחים אותם עם תחתית של כוס, מתבלים ואופים.
למה טובה המעיכה? או טוב ששאלתם! שני דברים חשובים קורים במעיכה הזו:
- משתחרר תוכן עמילני של תפוחי האדמה
- גדל שטח הפנים של תפוחי האדמה
שני הדברים האלו גורמים לכך שהתפודים שיוצאים מהתנור הם שחומים ופריכים במיוחד – ופריכות הרי זה שם המשחק פה.
אז מה הכללים החשובים בשביל תוצאה מושלמת?
- לשטוף היטב ולייבש את התפודים אבל בשום אופן לא לקלוף אותם!
- להתחיל בישול במים קרים ולתת להם לרתוח עם התפודים (זה כלל ברזל לכל בישול של תפוחי אדמה, לא רק במתכון הזה..)
- לרפד את התבנית בנייר אפייה (שלא יידבקו התפודים לתבנית, וגם הרבה יותר קל ככזה לנקות את התבנית)
- תיבול נדיב משני הצדדים – אני שופכת מחצית מתערובת התיבול על נייר האפייה, מניחה עליו את התפודים, מועכת ואז יוצקת את המחצית השנייה של תערובת התיבול על התפודים מהעוכים
- חום גבוה בתנור – 200 מעלות.
המתכון הזה הוא לא המצאה שלי, ותוכלו למצוא אותו בעוד הרבה מקומות.. אבל בתור חובבת תפוחי אדמה מושבעת, הרגשתי שאני חייבת להוסיף אותו לבלוג בגרסה שלי.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
1/4 כוס שמן זית
4-5 שיני שום כתושות
1 כף עלי טימין
1 כף עלי רוזמרין קצוצים
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- שוטפים את התפודים היטב
- שמים את התפודים בסיר גדול עם הרבה מים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כ30 דק עד שהתפודים מתרככים
- מסננים את התפודים ומצננים
- בקערית מערבבים את כל יתר המרכיבים
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- מרפדים תבנית בנייר אפייה
- יוצקים מחצית מתערובת התיבול על נייר האפייה ומורחים באופן אחיד שתכסה את כל התבנית
- מעבירים את התפודים המצוננים לתבנית
- בעזרת תחתית של כוס מועכים את התפודים ומשטחים אותם לעובי של כ1 ס"מ
- יוצקים על התפודים המעוכים את המחצית השנייה של תערובת התיבול
- אופים כ20-25 דק עד שהתפודים שחומים פריכים וריחניים
הערות ושדרוגים:
- אפשר להשתמש בתפוחי אדמה קטנים או גדולים, מה שאוהבים. אם משתמשים בתפודים גדולים יכול להיות שזמן הבישול וזמן האפייה יהיה מעט ארוך יותר
- אפשר לגוון ולשחק בתיבול לפי מה שאוהבים, עשבי תיבול אחרים, פפריקה, אפשר להוסיף מעט חמאה לתערובת התיבול