שעועית ברוטב אדום
שעועית ברוטב אדום

האמת היא שתמיד הייתה לי סלידה מקטניות. לא אוהבת שעועית, לא אוהבת עדשים, לא פול, מוכנה בקטנה את הגרגרים של החומוס…

בבית שלי גם לא אכלו המון קטניות.. אז זה אף פעם לא היה עניין יותר מדי גדול, ובקלות יכולתי להימנע ממפגש מסוכן עם קטניות (חוץ מבחמין של שבת ואז פשוט דילגתי עם הצלחת עם השעועית).

כמו הרבה דברים אחרים בחיים, השינוי הגיע כשהפכתי להיות אמא. זה התחיל בהדרגה… כשיולי התחיל לאכול מוצקים, המליצו לי בטיפת חלב לשלב מרק עדשים אדומות בתפריט. נחרדתי… איך אני אכין לו עדשים?! אני לא נוגעת בזה, אף פעם לא בישלתי את זה, אני לא יודעת מה עושים עם זה!

הכנתי את המרק. והאמת? הוא יצא ממש טעים! ועד היום מרק עדשים כתומות מושלם הוא אחד המרקים האהובים אצלנו בבית.

השלב השני התרחש כשיולי התחיל ללכת לגן. הוא היה חוזר מהגן ומבקש לאכול "אורז עם שעועית כמו בגן". שוב נחרדתי… עדשים? זה בקטנה, אבל שעועית?! זה גדול עלי!

אבל יולי התעקש.

אז הכנתי שעועית ברוטב אדום. אני לא יודעת אם זה ממש "כמו בגן"… אבל ככה אני הכנתי. ומאז אנחנו אוכלים "אורז עם שעועית כמו בגן" בערך פעם בשבוע.

אני אוהבת להגיש את השעועית עם אורז עם איטריות הכי פשוט הכי טעים, ועם סלט עגבניות. כל כך פשוט, כל כך טעים, ואפילו טבעוני לגמרי.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

500 גר' שעועית לבנה מושרית לפחות 12 שעות בהרבה מים

5 כפות שמן זית

2 בצל לבן

4-5 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה (מתוקה / מעושנת / חריפה)

2 כפות רכז עגבניות

1/2 כפית פלפל לבן

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • קולפים וקוצצים את הבצל
  • בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך
  • מסננים את השעועית ממי ההשרייה
  • מוסיפים את השעועית והתבלינים לסיר ומטגנים תוך ערבוב כ2-3 דק
  • מוסיפים מים לגובה של כ1/2 ס"מ מעל השעועית
  • מביאים לרתיחה
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי – שעתיים (אפשר גם בתנור על חום של 120 מעלות)

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בשעועית לבנה קפואה, ואז לקצר את זמן הבישול לכ30 דק.
  • מי שאוהב חריף יכול להוסיף פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *