שניצל מושלם
שניצל מושלם

שניצל מושלם זה משהו שחייבים לדעת להכין.

שניצל מושלם זה קסם. זה כל כך טעים, ממש פשוט להכנה, ואין, אין אחד שלא אוהב שניצל.

אפשר להכין כמות ולהקפיא, ואז כשרעבים לשלוף ולחמם. אפשר לשדרג במלא דרכים, ולשדך למלא תוספות. זה טעים חם רותח ישר מהמחבת, זה טעים קר מהמקרר, או בסנדוויץ'.

אז איך מכינים שניצל מושלם?

יש כמה עקרונות בסיסים שאם תקפידו עליהם אני מבטיחה תוצאה מושלמת בכל פעם.

  1. עובי העוף – בין אם אתם אוהבים שניצל עבה, בינוני או דק מה שחשוב הוא להשתדל שהעובי יהיה אחיד לכל אורך החזה כי שהבישול יהיה אחיד (ולא תקבלו שניצל עם חלק מיובש וחלק לא עשוי מספיק).
  2. תיבול – בין אם בוחרים בגרסה הכי בסיסית או באחת מהאופציות המשודרגות התיבול הוא חשוב. לתבל את הביצה ואת פרורי הלחם, לכל שכבה בשניצל צריך להיות טעם טעים!
  3. ציפוי נכון – טבילה ראשונה בביצה ואז ניעור קל שמוריד את עודפי הביצה. טבילה שניה בפרורי לחם, שיצפו היטב את השניצל ואז ניעור קל שמוריד את עודפי הפרורים.
  4. טיגון – אני אוהבת לטגן בשמן בעובי 1 ס"מ. אם אתם מתעקשים אפשר גם לטגן בשמן עמוק. בכל מקרה צריך להקפיד שהשמן יהיה חם והלהבה בינונית, ככה תבטיחו שהשניצל יהיה זהוב מבחוץ ועשוי כהלכה מבפנים.
  5. אחרי הטיגון – אחרי הטיגון מוציאים את השניצל לרשת או לצלחת עם נייר סופג (בשום אופן לא להכניס שניצלים חמים לקופסה כי אז הם מאבדים את הפריכות שלהם).

 

תקראו טוב את הכללים ותשננו אותם (בסוף המתכון יהיה בוחן פתע), תבחרו איזו גרסה של שניצל מתחשק לכם ( יש למטה אפשרויות שוות של שדרוגים), ולכו להכין, כי שניצל עם פירה וסלט, בלחמנייה עם מטבוחה, או סתם ככה בגניבה קר מהמקרר, שניצל מושלם זה הדבר הכי טעים שיש.

 

מחפשים תוספת שווה שתלך נהדר עם השניצל? תנסו את אורז עם איטריות הכי פשוט הכי טעים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

8 פרוסות חזה עוף משוטח לשניצלים באיזה עובי שאוהבים

2 ביצים

1 כוס פרורי לחם

מלח

פלפל

 

שמן לטיגון

 

אופציה א לשדרוג:

1 כף מייפל או דבש

1 כף חרדל

1 כף מיץ לימון

1 כף קליפת לימון

1 שן שום כתושה

לציפוי:

5 כפות שומשום

2 כפות עלי טימין

 

אופציה ב לשדרוג:

1 כף אריסה

1 כף לימון כבוש

1 שן שום כתושה

לציפוי:

1 כף פפריקה

 

אופציה ג לשדרוג:

1 סויה

1 טריאקי או דבש

1 שן שום כתושה

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

לציפוי:

5 כפות שומשום שחור

 

הוראות הכנה:

  • בכלי רחב ועמוק מערבבים את הביצה והתיבול
  • בכלי נוסף רחב ועמוק מערבבים את פרורי הלחם והתיבול של הציפוי
  • טובלים היטב כל פרוסת חזה עוף בביצה כך שהעוף מצופה היטב מכל צדדיו, מנערים קלות כדי להסיר את עודפי הביצה
  • מעבירים לכלי עם פרורי הלחם ומצפים היטב, מנערים קלות כדי להסיר את עודפי הפרורים.
  • מניחים את השניצלים המצופים על צלחת
  • במחבת רחבה מחממים שמן בגובה 1 ס"מ
  • כשהשמן חם מטגנים את השניצלים משני צדדים עד שהם מזהיבים
  • מוציאים את השניצלים לרשת (או לצלחת עם נייר סופג)

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להכין את השניצלים גם מפרוסות של עגל (ככה מכינים שניצל וינאי אמיתי)
  • אפשר לחתוך את חזה העוף רצועות ולהכין שניצלונים במקום שניצלים גדולים
  • אפשר להכין כמות גדולה של שניצלים, לטגן ואז להקפיא אותם. כשרוצים שניצל פשוט להוציא שניצל מהמקפיא ולחמם אותו בתנור או בטוסטר אובן על חום גבוה
Share:

2 thoughts on “שניצל מושלם”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *