קרם ברולה קלאסי מושלם
קרם ברולה קלאסי מושלם

אני לא אשכח בחיים איך בתור ילדה הייתי הולכת עם אבא שלי למסעדה שלו – תפוח זהב. הייתי מבלה איתו שם שעות, מסתובבת לכולם בין הרגלים לטבחים, למלצרים, למארחת… הכי אהבתי להיות בקונדיטוריה, הקונדיטור היה נותן לי לעזור והיו לי שני תפקידים עיקריים: לעזור בעזרת קיבל לצייר זיגזג בין הרוטב וניל לרוטב פטל, ולשרוף את הסוכר של בכלים קטנים ולבנים של קרם ברולה, בברנר ענק שהתחבר לצינור גז בקיר.

קרם ברולה זו קלאסיקה. וכמו קלאסיקות לא צריך להתחכם הרבה, פשוט להכין אותן ממש טוב.

במקרה של קרם ברולה הקרם צריך להיות עשיר וקטיפתי, אבל לא כבד מדי, והשכבה של הסוכר צריכה להיות דקה ופריכה. ביס מושלם, כף גדושה שמכניסים לפה, מתפצפצת וקרמית בו זמנית.

אפשר היה לחשוב שקרם ברולה זה דבר מסובך להכנה. אבל ההפך הוא הנכון בכמה צעדים פשוטים אפשר להכין בקלות קרם ברולה קלאסי נהדר בבית.

ואם אין ברנר? גם לזה יש פתרון.

רוצים עוד רעיונות לקינוחים כייפים? תנסו את המתכון שלי לטארט מסקרפונה לימון

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

מצרכים:

500 מל שמנת מתוקה 38%

1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל אמיתית

1/2 כוס סוכר לבן (100 גר)

6 חלמונים

לשכבת הקרמל:

סוכר לבן

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 120 מעלות
  • חוצים את המקל וניל לאורכו
  • שמים בסיר קטן את השמנת והוניל ומביאים לרתיחה
  • בקערה שמים את החלמונים והסוכר וטורפים היטב לתערובת תפוחה ובהירה
  • משווים טמפרטורות: בזהירות ותוך כדי טריפה מתמדת ונמרצת יוצקים מעט מהשמנת החמה לתוך תערובתהחלמונים, ממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • מוסיפים לקערה את יצרת השמנת וטורפים היטב לתערובת אחידה
  • יוצקים את התערובת לכלים חסיני חום
  • מניחים את הכלים עם התערובת בתוך תבנית התנור
  • יוצקים לתבנית התנור מים עד למחצית גובה הכלים עם תערובת הברולה
  • אופים עד שהקרם נקרש אך המרכז נשאר מעט רך (משך האפייה תלוי בגודל הכלי)
  • מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר
  • כשהקרם בטמפרטורת החדר מכסים את הכלים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למקרר
  • לפני ההגשה בוזקים שכבה דקה ואחידה של סוכר על פני הקרם ושורפים עם ברנר

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להכין גם קרם ברולה משפחתי בכלי איד גדול
  • אם אין ברנר אפשר לפזר שכבת סוכר ולהכניס לתנור על מצב גריל על חום גבוה
  • לפני שיוצקים את תערובת הבורלה לכלים, אפשר להחביא בתחתית הכלי הפתעות (פטל, קוביית שוקולד, כפית ריבת חלב וכו)
Share:

6 thoughts on “קרם ברולה קלאסי מושלם”

    1. מאוד קשה לי להגיד כי זה נורא תלוי בגודל הכלים…. אבל בהערכה גסה זה בין 6 ל10

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *