אנשים מפחדים להכין דגים בבית, ועוד יותר מפחדים להכין דגים נאים אבל בעצם, תנו לי לגלות לכם סוד: זה הכי קל בעולם. הכלל הכי חשוב הוא לקנות דגים סופר טריים, חוץ מזה הכל קלי קלותה.
יש המון דרכים להכין דג נא. הכי פשוט זה איזה סשימי כזה שמניחים פרוסות של דג וסביבן תוספות.
אבל כשאני רוצה להשקיע אני מכינה את המנה הזו של הקריספי רייס עם טרטר סלמון חרפרף. זו מנה שמתחסלת, לא משנה כמה תכינו המגש יגמר, כי זו מנה מנצחת, כייפית, שובבה וקיצית.
למרות שזו מנה מושלמת לאירוח או לארוע, לא באמת צריך פה שום תרוץ מיוחד… סתם יום, כל יום, הוא יום טוב לקריספי רייס עם ספייסי סלמון!
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לאורז:
2 כוסות אורז סושי או אורז עגול
4 כוסות מים רותחים
מלח
לתערובת התיבול של האורז:
3 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר לבן
מלח
לספייסי סלמון:
400 ג פילה סלמון ללא עור
1 כף מיונז
1 כפית טוגרשי או סרירצ'ה
מלח
להגשה:
שומשום שחור
עירית קצוצה
צ'ילי אדום טרי פרוס לטבעות דקות
הוראות הכנה:
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב
- בסיר שמים את האורז והמים הרותחים ומעט מלח ומביאים לרתיחה על הכיריים
- מכסים את הסיר, מנמיכים להבה ומבשלים כ20-25 דק
- מעבים את האש ומשאירים מכוסה עוד כ5 דק
- בנתיים בקערית מערבבים את כל מרכיבי התיבול של האורז, ממשיכים לערבב עד שהסוכר מתמוסס לגמרי
- בעזרת כף עץ מעבירים את האורז לתבנית רחבה
- יוצקים על האורז החם את תערובת התיבול סביב סביב ומערבבים היטב בעזרת הכף עץ
- מרפדים תבנית מרובעת בניילון נצמד
- מעבירים את האורז לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה בגובה ל כ1-1.5 ס"מ
- בעזרת תחתית של כוס מהדקים את האורז היטב
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל4 שעות לפחות
- מוציאים את האורז מהמקרר ומחלים מהתבנית
- בעזרת סכין חדה טבולה במים חמים חותכים את האורז למלבנים שווים בגודל של כ2X4 ס"מ
- שמים במחבת גדולה עם ציפוי נון סטיק שמן
- כשהשמן חם צורבים בו את קוביות האורז היטב משני צדדים עד שהן מזהיבות
- מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומניחים בצד
- בנתיים מכינים את הספייסי סלמון: קוצצים את הסלמון לקוביות קטנות מאוד ושמים בקערה
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- עורמים על כל קוביית קריספי רייס כפית מתערובת הסלמון
- מסדרים את בצלחת הגשה גדולה
- בוזקים על כל קוביה שומשום שחור ועירית קצוצה ומניחים פרוסת צ'ילי
הערות ושדרוגים:
- את בישול האורז ניתן לעשות יום קודם ולשמור את האורז המשוטח מכוסה במקרר למשך הלילה
- את הטיגון של האורז מומלץ לעושות קרוב למועד ההגשה אך חשוב לתת לאורז זמן להתקרר לפני ששמים עליו את הסלמון
- אפשר להמיר את הסלמון בכל דג שאוהבים