קציצות עם פתיתים ואפונה
קציצות עם פתיתים ואפונה

קציצות עם פתיתים זה אולי המנה הכי ביתית, הכי כייפית, הכי חמה ומשמחת שיש. אפשרויות הגיוון הן איסופיות כי יש מיליון סוגים של קציצות ומיליון סוגים של פתיתים, ואתם הרי יודעין שאני חובבת גיוון.

אבל, במקרה הזה של קציצות עם פתיתים אני בסוף תמיד חוזרת לקלאסיקה הזו, פשוט כי היא מנצחת, היא הגרסה הכי טעימה שאני מכירה. קציצות עוף, פתיתים, אפונה, רוטב אדום והכל הסיר אחד.

לחזור הביתה ולמצוא את הסיר הזה על הכיריים, זה אושר. לעבור ליד הסיר ולגנוב ממנו ביס ועוד אחד, ועוד אחד אחרון חביב…

אז בואו נסכם רגע: מנה שמכינים בצ'יק – יש, הכל בסיר אחד ומעט כלים לשטוף – יש, אוכל טעים ומשמח שכולם אוהבים – יש. מה נשאר עוד להגיד?

בתאבון.

 

רוצים עוד רעיונות למנות בסיר אחד? תנסו את המתכון שלי לפאי רועים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לקציצות:

750 ג' פרגיות טחון

1/2 צרור כוסברה

1/2 צרור פטרוזיליה

1/2 כוס פרורי לחם

2 ביצים

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לסיר:

4 כפות שמן זית

1 בצל לבן גדול

1 כף גדושה של שום כתוש או קצוץ דק

2-3 עגבניות

1 כף גדושה רכז עגבניות

1/2 כפית סוכר

1 כוס פתיתים

1 כוס אפונה קפואה

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הקציצות: קוצצים דק את עשבי התיבול
  • שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות בגודל של ככדור פינג פונג
  • מכינים את הסיר: קולפים וקוצצים דק את הבצל
  • בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ3-4 דק עד שהוא מתחיל להזהיב
  • מזיזים את הבצל המטגן לשולים של הסיר ומוסיפים למרכז הסיר את הקציצות
  • מטגנים את הקציצות כ2-3 דק מכל צד עד שהן זהובות
  • קוצצים את העגבניות דק ומוסיפים לסיר
  • מוסיפים לסיר את השום הכתוש, רכז העגבניות, סוכר ומים עד לגובה כיסוי הקציצות
  • ממליחים ומפלפלים ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ20 דק
  • מוסיפים לסיר את הפתיתים והאפונה ומבשלים כ15 דק נוספות

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש בבשר טחון במקום בפרגיות.
  • כל צורת פתיתים שאתם אוהבים תעבוד פה… ואפשר גם להחליף את הפתיתים באורז או קינואה.
  • אפשר לאפות את הקציצות בתנור במקום לטגן אותן (200 מעלות כ20 דק), ואז להוסיף אותן לסיר.
  • אפשר ואפילו מומלץ לגוון בירקות שבסיר (גזר, שעועית ירוקה, פרחי ברוקולי או כרובית וכו'..)
  • אם אתם מחובבי החריף, תוסיפו לרוטב קצת צ'ילי פרוס או טבסקו, או אריסה או כל חריף אחר שאתם אוהבים…
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *