קציצות דגים וירקות ירוקים
קציצות דגים וירקות ירוקים

התקשרתי לריטה ושאלתי מה מתחשק לה שנבשל יחד… "משהו כייפי עם מלא ירקות" היא ענתה. "ואני לא מבשלת בבית בשר ועוף". מצויין חשבתי לעצמי, סיר כייפי של קציצות דגים וירקות ירוקים זה בול מה שבא לי!

את ריטה אני מכירה תקופה. גם מרחוק, וגם באופן אישי. הדרכים שלנו הצטלבו לא מעט פעמים, ובכל פעם שאנחנו נפגשות אני דלקת עליה יותר. היא שנונה, ומצחיקה, אינטליגנטית ומעניינת, והגישה שלנו (לאוכל ולחיים) מתגלה כדומה מאוד.

כששאלתי מה היא תרצה שנכין, מצאה חן בעיניי התשובה שלה. וכשסיימנו לבשל מצאה חן בעיניי התוצאה… הרגשתי שהסיר הזה של קציצות דגים וירקות ירוקים הוא ממש אנחנו. יש בו סממנים מובהקים שלה, וסממנים מובהקים שלי שהשתלבו יפה למנה נהדרת, טעימה, קלילה ורעננה.

זה הרגע שבו כתוב בספרים: "זו הייתה תחילתה של ידידות מופלאה".

 

רוצים רעיונות למתכונים קלילים של קציצות דגים? תנסו את המתכון שלי לקציצות דגים עם עגבניות ושומר

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לקציצות:

750 ג פילה דג לבן ללא עור טחון

1/2 צרור כוסברה

3 שיני שום

1 פלפל ירוק חריף

1 כף לימון כבוש

1/2 כף אריסה או פלפלצ׳ומה

2 כפות שמן זית

קליפה מגורדת מלימון 1

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לסיר:

4 כפות שמן זית

6 בצלצלי שאלוט

1/2 ראש שום טרי

3 קולורבי קטנים

1 חבילה כרוב ניצנים

3/4 כוס פול ירוק קלוף

3/4 כוס אפונה ירוקה טריה קלופה

1 חבילה אפונת שלג

6-8 בייבי זוקיני

1 כוס עלי תרד טריים שטופים היטב

מיץ וקליפה מ-2 לימונים

מלח

פלפל שחור

 

ליוגורט:

1 גביע יוגורט

1 כף עלי מנטה או נענע

1 שן שום

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הדג הטחון בקערה גדולה
  • במעבד מזון טוחנים את יתר המרכיבים של הקציצות לתערובת אחידה
  • מוסיפים את תערובת התיבול לקערה עם הדג ומערבבים היטב
  • מכינים את הירקות: קולפים את הירקות
  • את הקולורבי חותכים לפלחים, את השאלוטס, הכרוב ניצנים ואת הבייבי זוקיני חוצים לאורך
  • בידיים משומנות יוצרים מתערובת הדג קציצות שמנמנות ופחוסות
  • בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית
  • כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות כ2-3 דק מכל צד עד, עד שהן מזהיבות
  • מוסיפים את השאלוטס, השום הקולורבי והכרוב ניצנים למחבת וממשיכים לטגן עוד כ3-4 דק
  • מוסיפים מים עד ל3/4 גובה הקציצות, מלח ופלפל
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כ4-5 דק עד שהרוטב מתחיל להצטמצם
  • מוסיפים את הפול, אפונה, אפונה שלג, בייבי זוקיני, תרד, מיץ וקליפת לימון ומבשלים כ2-3 דק נוספות
  • קוצצים את המנטה והשום ומערבבים עם היוגורט ממליחים ומפלפלים
  • מגישים את התבשיל עם היוגורט

 

הערות ושדרוגים:

  • כל פילה דג לבן טרי שאתם אוהבים יהיה נהדר פה
  • אפשר לגוון ולהוסיף (או להחסיר) לתבשיל כל ירק שאוהבים: ברוקולי, אספרגוס, שומר, שעועית ירוקה וכו…
  • אם אין בנמצא אפונה טריה אפשר להשתמש באפונה קפואה
  • מי שאוהב חריף יכול להוסיף לסיר גם פלפל ירוק חריף פרוס
  • התבשיל נהדר גם בלי הקציצות. הוא טבעוני רענן וטעים יכול להיות תוספת נהדרת או מנה טבעונית בפני עצמה
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *