קובה דלעת
קובה דלעת

אני לא גדלתי על מרק קובה, וכמו שאומרים "וחבל שכך". קובה זה כל כך ביתי, כל כך חם, כל כך טעים וכיף. יש המון סוגים של קובות, יש המון מרקים לקובות, ואני? אני לא מפלה ואני ממש אוהבת את כולם. היום אנחנו נדבר על קובה דלעת כי זו אחת הגרסאות האהובות פה בבית.

מרק קובה דלעת, חם, מתובל, מתקתק, עם ירקות כתומים וגרגרי חומוס (תוספת גאונית של אהובתי לייזה פאנלים), ובתוכו שוחות להן קובות עגולות מושלמות ממולאות בבשר.

התכנית שלי זה לאגד כאן בבלוג את כל סוגי הקובות וכל המרקים שלהן. אולי אפילו יום אחד יהיה פה מדריך מפורט להכנת קובות. אבל עד שזה יקרה, אני מכינה מרק קובה דלעת, יותר טוב לתכנן תכניות על בטן מלאה.

רוצים עוד מתכון שווה לקובה? תנסו את המתכון שלי לקובה אורז פריכה וממכרת

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מכניסים את הקובות כשהמרק רותח לבישול של 10-15 דק
מכניסים את הקובות כשהמרק רותח לבישול של 10-15 דק

 

מצרכים לבצק:

3 כוסות סולת

1 כף מלח

1 כפית פלפל שחור

2 כפות שמן זית

1.5 כוס מים רותחים

 

מצרכים למילוי:

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול

4 גבעולי סלרי

2 שיני שום

300 ג בשר טחון

1/2 צרור כוסברה קצוצה

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים למרק:

5 כפות שמן זית

2 בצל

3-4 שיני שום

5 גבעולי סלרי

1 כף גרגרי כמון

1 כף שטוחה בהרט

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל לבן

1 דלורית קטנה

400 ג דלעת

1 שורש פטרוזיליה

2 גזר

400 ג גרגרי חומוס קפואים

1 כף גדושה רכז עגבניות

מים או ציר

מיץ מלימון 1

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק בקערה לבצק אחיד
  • מכסים את הקערה ומניחים בצד לכחצי שעה
  • בנתיים מכינים את המילוי: קוצצים את הבצל, סלרי ושום
  • מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הירקות הקצוצים ומטגנים כ5-7 דק עד שהבצל מתחיל להזהיב
  • מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן תוך פירור הבשר לפרורים קטנים, ממליחים ומפלפלים
  • מטגנים את התערובת כ10 דק עד שכל הנוזלים מתאדים מהמחבת
  • מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר
  • כשהמילוי קר קוצצים את הכוסברה, מוסיפים אותה לתערובת הבשר ומערבבים
  • מכינים את המרק: פורסים את הבצל לחצאי טבעות דקות, פורסים את השום והסלרי
  • בסיר גדול מחממים שמן זית
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, שום והסלרי ומטגנים כ5-7 דק עד שהבצל מתחיל להזהיב
  • מוסיפים את התבלינים ומטגנים כ1-2 דק נוספות
  • קולפים דלעת, דלורית, גזר ושורש פטרוזיליה וחותכים לקוביות בגודל של כ4 ס"מ
  • מוסיפים את הירקות לסיר ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק
  • מוסיפים מים או ציר (הנוזל צריך להגיע מעט מעל פני הירקות)
  • מוסיפים את יתרת המרכיבים של המרק, ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ30 דק
  • בנתיים ממלאים את הקובות: בידיים משומנות יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
  • משטחים על כדור בצק לעיגול דק
  • מניחים במרכז עיגול הבצק כפית גדושה של מילוי
  • אוספים את שולי הבצק כמו שק סביב המילוי, וסוגרים במהודק. אם יש עודפי בצק מיותרים תלשים אותם בזהירות ומהדקים שוב.
  • מגלגלים בעדינות את הקובה לצורה יפה של כדור
  • חוזרים על הפעולה עם כל הבצק וכל המילוי
  • לפני ההגשה: מביאים את המרק לרתיחה, מכניסים אליו את הקובות ומבשלים כ10-15 דק
  • מגישים מיד

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר ואפילו מומלץ להכין כמות גדולה יותר של קובות, ולהקפיא חלק. ככה בפעם הבאה שיש לכם מרק תוכלו לשלוף קובות מהמקפיא ולתקתק ארוחה בקלות ובמהירות. רק שימו לב להקפיא את הקובות בקופסא, מופרדות בנייר אפייר כדי שהן לא ידבקו.

 

 

Share:
  • 1802
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *