קארי דלעת זה משהו שראיתי פעם באיזו תכנית של ג'יימי אוליבר (אהובי). כבר אז זה נשמע לי להיט, ומאז אני מתכננת להכין את זה , ופשוט לא יצא לי.
קארי זה תמיד טעים וכיף. ומאז שגיליתי כמה קל להכין את הקארי עצמו אני לא משתמשת במחיות קארי קנויות.. ככה אפשר לשלוט בטעמים כל כך בקלות (למשל ככה אני מכינה לילדים קארי לא חריף!).
היות ואנחנו במתכונת של MEATLESS MONDAY אני מחפשת כל הזמן רעיונות חדשים למנות טבעוניות וצמחוניות. מודה שזה לא תמיד בא לי בקלות, ואני ממש רגילה להכין בעיקר מנות עם בשר/עוף/דגים. השבוע חיפשתי רעיון לMEATLESSMONDAY ופתאום נזכרתי בקארי דלעת ההוא של ג'יימי. לא זכרתי מה הוא שם בקארי שלו, וגם לא מצאתי את המתכון המדוייק באינטרנט, אז אילתרתי, הרי כבר אמרנו שלהכין את הקארי עצמו בבית זה הכי כייף, וחלק מהכייף זה אפשרויות הגיוון והמשחק, אילתור זה ממש חלק מזה.
זה באמת אחד הקארי הפשוטים, בלי מיליון מרכיבים, וממרכיבים די פשוטים. הרוטב יוצא קטיפתי, סמיך, מתקתק, חריף ועשיר – פשוט תענוג. אני הכנסתי לרוטב המושלם הזה כרובית וגרגרי חומוס, אבל אפשר כמובן להכניס לקארי הזה כל דבר שבא לכם…
זו בדיוק מנה לMEATLESS MONDAY שלי. מנה שהטבעונות בה היא ממש לא פשרה… זו מנה שלא יצא טעימה "למרות שהיא טבעונית", היא פשוט טעימה… מאוד!
רוצים עוד רעיונות למנות לMEATLESS MONDAY? תנסו את המתכון שלי למרק עדשים כתומות מושלם
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לרוטב:
3-4 כפות שמן תירס או שמן חמניות
1 פלפל צ'ילי אדום
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר
4-5 שיני שום
3 ס"מ שורש כורכום טרי או 1 כפית אבקת כורכום
300 ג דלעת או דלורית
500 מ"ל קרם קוקוס
מלח
פלפל שחור
מצרכים לתבשיל:
1 ראש קטן כרובית
1 בצל
400 ג גרגרי חומוס קפואים
להגשה:
כוסברה קצוצה
מעט שבבי צ'ילי גרוס
ליים או לימון
אורז לבן
הוראות הכנה:
- מכינים את הרוטב: פורסים את הצ'ילי, כותשים את שיני השום, קולפים את הג'ינג'ר והכורכום הטרי ומגרדים על פומפייה דקה
- קולפים את הדלעת וחותכים לקוביות בגודל של כ4 ס"מ
- בסיר שטוח ורחב מחממים שמן
- כשהשמן חם, מוסיפים את הצ'ילי, שום, ג'ינג'ר וכורכום ומטגנים כ3 דק
- מוסיפים את קוביות הדלעת ומטגנים כ2 דק נוספות תוך כדי ערבוב
- מוסיפים קרם קוקוס, מלח ופלפל ומערבבים
- מביאים את הקוטב לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ10 דק
- בנתיים מכינים את הירקות: מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים
- קולפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות בגודל של כ2 ס"מ
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את הרוטב לרוטב חלק לגמרי (ראו בהערות דרכים נוספות לטחינה של הרוטב)
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מוסיפים את הבצל, פרחי הכרובית וגרגרי החומוס ומערבבים היטב (הרוטב צריך להגיע ממש לפני הירקות, אם אין לכם מספיק רוטב תוסיפו עוד קרם קוקוס או מים)
- מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים ככ20-30 דק עד שהכרובית רכה.
- לפני ההגשה מפזרים כוסברה ושבבי צ'ילי גרוס
- מגישים עם אורז וליים
הערות ושדרוגים:
- הכי קל לטחון את הרוטב עם בלנדר מוט ישירות בתוך הסיר. אם אין לכם בלנדר מוט, אפשר גם להעביר את תכולת הסיר למעבד מזון, או בלנדר, לטחון ולהחזיר חזרה לסיר. אם אין לכם אף מכשיר חשמלי לטחינה, צריך לרכך את הדלעת לפני שמוסיפים אותה לרוטב (אפשר בתנור ואפשר בבישול במים), הדלעת צריכה להיות רכה מספיק בשביל שאפשר יהיה למעוך אותה לפירה (ממש מחית) ואת מחית הדלעת מוסיפים לרוטב.
- אפשר להוסיף לתבשיל גם קוביות טופו זה תמיד טעים!
- אני אוהבת את הסמיכות של קרם קוקוס, אם אתם מעדיפים רוטב דליל יותר אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום, או לדלל את קרם הקוקוס עם מעט מים.