פסטה שמנת ופטריות מושלמת
צילום: שי נייבורג

יש מישהו שלא אוהב פסטה? אני לא מכירה כאלה….

בבית שלי אוכלים הרבה פסטה, יש משהו ביתי חמים משביע , טעים וכייף בצלחת פסטה ובהרבה בתים היא מנה קבוע בתפריט המשפחתי. אבל בעוד בהרבה בתים אחת המנות הפופולאריות היא פסטה ברוטב שמנת אצלי בבית רוטב שמנת מעולם לא כיכב.

למעשה רוב חיי חשבתי שאני לא כל כך אוהבת רוטב שמנת על פסטה שהיה נראה לי כבד ומתוק מדי ואף פעם לא ממש טעים או מרגש. ושמנת פטריות? תמיד נראה לי כמו קלישאה מיושנת.

אבל האמת היא שרוטב שמנת ופטריות לא צריך להיות כבד. כשמכינים אותו נכון הוא קל להכנה וטעים במיוחד.

החוכמה ברוטב הזה הוא לזכור שהפטריות הן העיקר והשמנת היא רק המלווה שלהן והתפקיד שלה הוא רק להחמיא לפטריות ולא להטביע אותן, ואיזון הטעמים. אמנם משתמשים במתכון הזה בשמנת מתוקה אפשל המתיקות של המנה צריכה להיות מעודנת. אפשר היום למצוא בשווקים ובסופרים מגוון לא רע של זני פטריות. אני משתמשת לרוב בשמפניון ופורטבלו כי הן מאוד נגישות ואפשר למצוא אותן בקלות אבל אפשר תמיד לגוון ולהשתמש בפטריות מסוגים אחרים – יער, שימאג'י או כל פטריה אחרת שאוהבים.

הרוטב הזה, שבארץ בטעות קוראים לו רוטב אלפרדו הוא עשיר (עשיר אבל לא כבד כן?), והשפע של הפטריות הופכות את המנה הזו למנת חובה בכל בית. צלחת כזו, מלאה בפסטה פטריות עטופה ברוטב שמנת עדין, מתובלת היטב ועם תלולית פרמזן מלמעלה היא כל מה שצריך לפעמים.

אולי גם כוס יין לבן ליד.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

 

מצרכים:

25 גר' פטריות פורצ'יני מיובשות

20 גר' חמאה

2 כפות שמ"ז

1 בצל לבן

2-3 שיני שום

2 כפות עלי טימין

1 סלסלה פטריות שמפניון

1 סלסלה פטריות פורטבלו

1 מיכל שמנת

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

250 גר' פסטה ארוכה מבושלת לפי הוראות היצרן

פרמזן מגוררת

 

הוראות הכנה:

  • שמים את פטריות הפורצ'יני בקערית, מוזגים עליהן מים רותחים עד לכיסוי ומשרים כ10 דק עד שהפטריות מתרככות
  • קולפים וקוצצים את הבצל והשום
  • מחממים במחבת רחבה את החמאה והשמ"ז
  • מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מזהיב
  • מסננים את פטריות הפורצ'יני קוצצים אותן גס, מוסיפים למחבת ומטגנים כ2-3 דק
  • פורסים את פטריות השמפניון והפורטבלו ומוסיפים למחבת
  • מוסיפים את הטימין, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כ4-5 דק נוספות
  • מוסיפים א השמנת ומבשלים כ5-6 דק עד שהרוטב מתחיל להצטמצם ולהסמיך
  • טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • לפני ההגשה מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב
  • מחלקים לצלחות ומפזרים פרמזן בנדיבות על כל צלחת

 

 

הערות ושדרוגים:

  • אני אוהבת במתכון הזה להשתמש בפסטה ארוכה (פטוצ'יני, מקרוני, ספגטי וכו) אבל כמובן שמי שמעדיף יכול להשתמש גם בפסטה קצרה
  • אפשר להוסיף לרוטב גם כ4\1 כוס יין לבן ייבש. היין מעמיק את הטעמים ומקליל מעט את הרוטב.
  • התיבול פה הוא חשוב מאוד הטעמים די עדינים ומתקתקים ולכן צריך להיות נדיבים במלח ופלפל שחור ולטעום את הרוטב לראות שהוא מאוזן בטעמים שלו ולא מתוק מדי. מי שאוהב יכול להוסיף גם מעט אגוז מוסקט מגורר שעושה פלאים.
  • אפשר לגוון בסוגי הפטריות שמוסיפים לרוטב! כל פטריה שאוהבים תהיה נהדרת.
  • אפשר להחליף את השמנת המתוקה במתכון ב2-3 כפות גדושות של גבינת שמנת שתיפתח בבישול ותיתן את האפקט הקרמי שנותנת השמנת המתוקה רק בפחות מתיקות.
Share:
  • 3473
  • 0
  • 1

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *