פסטה עם זוקיני וטפנד
פסטה עם זוקיני וטפנד

מצעד מתכוני הפסטה ממשיך! והיום לכבוד יום הפסטה, החלטתי לפרסם את אחד המתכונים האהובים עלי לפסטה – פסטה עם זוקיני וטפנד.

מדובר במנה קלילה להכנה, טעימה במיוחד, עם זוקיני צרובים, טפנד של זיתי קלמטה, רוטב חמצמץ ורענן וכדורי מוצרלה קרמים שבוצעים ומפזרים מלמעלה… מה אני אומר לכם? זו מנה חגיגה.

את המנה הזו אכלתי פעם ראשונה באיטליה, בגרסה קצת אחרת, עם אנשובי וצנוברים, היה בה משהו כל כך שובה לב, ואני כמובן מיד התאהבתי (מה בחורה עוד צריכה חוץ מצלחת של פסטה טובה?). מאז אותו טיול, ועד היום אני מכינה את הפסטה הזו כל הזמן… אני לא סתם אומרת! זו אחת ממנות הפסטה החביבות על כולנו, אני מתה עליה, סימון אוהב אותה והילדים טורפים אותה בלי להתבלבל.

אז היום, תכינו לארוחת ערב פסטה לכבוד יום הפסטה הבינלאומי, לא שצריך יום כזה או תרוץ בשביל להכין פסטה… ואם כבר פסטה, אז אני מזמינה אתכם לנסות את המתכון הזה, מבטיחה שתתאהבו בו כמוני.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

פסטה עם זוקיני טפנד ומוצרלה
פסטה עם זוקיני טפנד ומוצרלה

 

 

מצרכים:

1 חבילה של פסטה פפירי (או כל פסטה אחרת שאוהבים)

3 זוקיני

4 כפות שמן זית

4 עלי מרווה

2 שיני שום כתושות

מיץ וקליפה מ1/2 לימון

1 כף גדושה טפנד שחור

2 כדורי מוצרלה

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • ממלאים סיר גדול בהרבה מים וכף מלח ומביים לרתיחה
  • חוצים את הקישואים לאורך, כל חצי פורסים לפרוסות אלכסוניות
  • כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן
  • שמים במחבת את השמן זית, כשהשמן חם צורבים בו את פרוסות הזוקיני כ2-3 דק עד שהן מזהיבות, מפלפלים בנדיבות
  • קורעים את העלי המרווה ביד לפיסות ומוסיפים למחבת, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים היטב
  • מוסיפים למחבת את הפסטה, טפנד, מיץ וקליפה מלימון ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • מעבירים את הפסטה לצלחת הגשה
  • לפני ההגשה בוצעים את כדורי המוצרלה ומפזרים על הפסטה

 

הערות ושדרוגים:

  • הטפנד מלוח אז צריך להיזהר בהוספה של מלח… אני מציעה לטעום את הפסטה אחרי שמוסיפים את הטפנד ורק אז להחליט אם חסר לכם עוד מלח…
  • אפשר להחליף את המוצרלה בפרמזן או בכל גבינה אחרת שאוהבים
  • קצת שבבי צ'ילי יתנו פה קיק חריפצ'יק נהדר
  • אפשר לאכול את המנה הזו חמה, או קרה (כמו סלט פסטה)
  • המתכון בשיתוף ברילה
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *