פנקייק יוגורט
פנקייק יוגורט

אם יש מתכון אחד של פנקייק שאני חושבת שצריך לדעת (ואני חושבת שכל אחד צריך מתכון טוב אחד לפנקייק) – זה הפנקייק יוגורט הזה. הוא קל להכנה, הוא פלפי והוא טעים בטרוף.

אני חושבת שפנקייק היה הדבר הראשון שלמדתי להכין בתור ילדה, והיה המתכון הראשון שידעתי להכין בעל פה לבד לבד. מאז ניסיתי אינספור גרסאות של פנקייקים, ואני משתדלת לגוון ולהכין סוגים שונים כל הזמן, אבל הגרסה הזו של פנקייק יוגורט תמיד נשארת והיא אחת האהובות עלי.

את ליקי פגשתי אחרי הלידה של נורי. רציתי לחזור להתאמן והרגשתי שאני צריכה משהו חוץ מהפילאטיס מכשירים (שעשיתי חד סוף חודש תשיעי!). ראיתי אז כבר את ליקי באינסטגרם, וסיקרן אותי הסטודיו הזה שנראה כמו המקום הכי שמח בעולם, גם פחדתי כן? האימונים שם נראו לי קשים על גבול הבלתי אפשריים למישהי כמוני שמועלם לא הצליחה להתמיד באף סוג של כושר חוץ מפילאטיס.

הלכתי בהתרגשות וחשש.

לא צריך להאריך פה במילים… הלכתי, התאהבתי (בסטודיו אבל בעיקר בליקי) והשאר מה שנקרא היסטוריה.

אז כשליקי הציעה שנעשה פרוייקט משותף ושאני אלמד אותה לבשל קצת היה לי ברור שהמתכון הראשון שאני אלמד אותה, הוא גם המתכון הראשון שאני למדתי כשהתחלתי לבשל, מתכון קל, טעים, מתכון שהוא חובה בכל בית, מתכון מושלם לאנשים (או ילדים!) שרק מתחילים את דרכם במטבח.

ממני אליכם – אוהבי הפנקייק באשר הם.

 

רוצים עוד רעיונות לפנקייקים? תנסו את המתכון המיוחד של הפנקייק דלעת שלי

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

1 בננה בשלה

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס סירופ מייפל

1 גביע יוגורט

1/4 כוס מי סודה

1 כוס קמח כוסמין

1/2 כפי אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

מעט מלח

 

תוספות אופציונאליות לבלילה:

אוכמניות

שוקולד מריר

אגוזים

חמאת בוטנים

שיבולת שועל

קוקוס

או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים

 

להגשה:

סירופ מייפל

פירות

טחינה

או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים

 

הוראות הכנה:

  • קולפים את הבננות, שמים אותן בקערה ומועכים בעזרת מזלג
  • מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהתערובת מתאחדת (זה בסדר גמור אם יש מעט גושים)
  • מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות (*ראו הערות למטה במידה ואין לכם מחבת כזו)
  • כשהמחבת חמה יוצקים אליה עיגולים מהבלילה
  • מטגנים על להבה בינונית כ2-3 דק עד שמתחילות להופיע בועות קטנות על חלקו העליון של הפנקייק, וחלקו התחתון זהוב
  • הופכים בזהירות ומטגנים עוד כ1-2 דק
  • מגישים חמים עם איזה תוספות שאוהבים

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להחליף את הקמח בכל קמח שאוהבים (לבן, חיטה מלאה, כוסמין, שיבולת שועל וכו')
  • אפשר לגוון ולהוסיף לתוך הבלילה תוספות שאוהבים (אוכמניות, שוקולד מריר, אגוזים, חמאת בוטנים, שיבולת שועל, קוקוס, או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים)
  • אם אין לכם מחבת עם ציפוי מונע הידבקות, צריך לשמן את המחבת במעט חמאה או שמן קוקוס לפני כל נגלה של טיגון כדי למנוע מהפנקייקס להידבק למחבת
  • אפשר לשמור את הפנקייקים המטוגנים במקרר עד 3 ימים ולחמם קלות על מחבת לפני ההגשה

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *