פודינג שיבולת שועל - ארוחת בוקר מושלמת
פודינג שיבולת שועל - ארוחת בוקר מושלמת

באיזשהו שלב במשפחה שלנו, התחלקנו לשני מחנות. אלו שמתים על דייסת שיבולת שועל, ואלו שחושבים שזה אוכל של כלא. בקרב אוהבי הדייסה, התפתחה אפילו תחרותיות חסרת פרופורציה לגבי מי מכין את הדייסה הטובה ביותר, ואף נערך דיון סוער מאוד לגבי מידת הסמיכות הנכונה לדייסה. מישהו (בלי להסגיר שמות) אף הגדיל והציע שנערוך תחרות דייסה, כדי שנדע אחת ולתמיד מי מכין את הדייסה הטובה ביותר.

גם אצלי בבית התפתח עניין בדייסה… אני הייתי מכינה לי דייסה עוד הרבה לפני שהילדים נולדו, וכשהייתי מציעה לסימון קערה ריחנית ומהבילה, הוא היה מסתכל עלי בבוז ומעקם את האף.

כשהילדים התחילו לאכול אוכל מוצק, די מהר הכנתי להם את הדייסה שלי והם נסחפו בהתלהבות בשנייה, וסימון שנותר במיעוט, התחיל להתרכך, לא רצה להישאר מחוץ לעניינים, עד שבסוף הוא התרצה והסכים לטעום מהדייסה. מיותר לציין שהוא חיסל את הצלחת.

מאז ועד היום אם תשאלו בבית שלי בבוקר מה להכין לארוחת בוקר סבירות גבוהה שהתשובה תהיה פה אחד "דייסה".

וככה לפני כמה שבועות, שאלתי לתומי בבוקר מה להכין, וכשכולם ענו דייסה, נחרדתי. הרי בחוץ 9000 מעלות ו2000 אחוזי לחות! איך דייסה בחום הזה?? אז שכנעתי אותם באלגנטיות לאכול משהו קצת יותר קליל, ועשיתי לעצמי תזכורת למצוא פתרון לדייסה בחום הזה (היה לי ברור שהבקשה עוד תחזור על עצמה…)

אחרי כמה ימים נפל לי האסימון. פודינג שיבולת שועל!, ממש כמו שמכינים פודינג צ'יה, רק עם תוספת של קוואקר, זה הרי יוצא בול כמו דייסה רק קר ואפילו מרענן!

עשיתי ניסיון, אפילו הוספתי את אותם תבלינים שאני מוסיפה לדייסה, ועוד הגדלתי והוספתי מעט קליפת לימון, כדי שתיתן עוד רעננות לסיפור. ערבבתי, יצקתי לכוסות וצנצנות ואפסנתי במקרר למשך הלילה.

בבוקר כשהבנים ביקשו דייסה, הוצאתי פודינג שיבולת שועל מהמקרר, הוספתי קצת חמאת בוטנים טבעית ופירות (ממש כמו שאני עושה להם בדייסה) והגשתי.

נרשמה התלהבות.

 

רוצים עוד מתכונים שווים לארוחת בוקר? נסו את המתכון שלי לפנקייק יוגורט 

 

מצרכים:

2 כוסות שיבולת שועל להכנה מהירה

4-5 כפות  צ'יה

3 כוסות חלב שיבולת שועל (או כל חלב אחר שאוהבים)

5 כפות מייפל

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קינמון

קליפה מגוררת מ1/2 לימון

 

מצרכים לטופינג:

טחינה גולמית או חמאת בוטנים

פירות שאוהבים

קקאו ניבס או אגוזים בשביל הקרנץ'

 

הוראות הכנה:

  • שמים בקערה את כל מרכיבי הפודינג ומערבבים היטב
  • טועמים טיפה ומתקנים תיבול במידת הצורך (בשלב זה הטעם לא מאוד חזק, אבל אל תשכחו שעוד יבואו תוספות טעימות מלמעלה)
  • מעבירים את התערובת לכלים אישיים (צנצנות, קעריות או כוסות) הפודינג צריך להגיע עד ל-3/4 גובה הכלי כדי שישאר מקום גם לטופינגס
  • מכסים את הכלים ומכניסים למקרר למשך הלילה (או יותר)
  • מוציאים את הפודינג מהמקרר, מעמיסים תוספות שאוהבים ואוכלים בתאבון

 

הערות ושידרוגים:

  • הפודינג הוא ממש כמו דייסת שיבולת שועל רק קר, קל יותר ומתאים הרבה יותר כשחם.
  • הטעם של הפודינג עצמו הוא מתקתק אבל די נטרלי. הכייך בפודינג זה להוסיף תוספות ולגוון בטעמים.
  • אפשר להכין את הפודינג בכלים מראש והוא נשמר במקרר כמה ימים בכייף.
  • זה לגמרי ארוחת בוקר מעולה או נשנוש שאפשר לקחת לעבודה או ללימודים.
  • המתכון בשיתוף אלפרו
Share:
  • 20862
  • 2
  • 4

2 thoughts on “פודינג שיבולת שועל – ארוחת בוקר מושלמת”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *