פאד קפאו
פד קפאו

פד קפאו יש בכל מסעדה תאילנדית. בדרך כלל יש אפילו כמה סוגים. זו מנה כל כך טעימה וכל כך קלה להכנה שהיא בעיניי קצת כמו הבולונז של התאילנדים. מין מנה כזו שאוכלים בכל בית, שכולם אוהבים, מנה שחייבים לדעת להכין…

אז נכון שאני לא תאילנדית, אבל גם אני הכנסתי לארסנל המתכונים הקבועים פה בבית את הפד קפאו (ותאמינו לי אחרי שתכינו אותה פעם אחת ותראו איך ב5 דק עבודה יוצאת מנה כל כך טעימה היא תהפוך להיות מנה קבועה גם אלכם בבית!)

האובססיה שלי לפד פקאו התחילה בחופשה משפחתית שלנו לתאילנד לפני כמה שנים.

איך שנחתנו בבנקוק בשעת ערב מאוחרת, שמנו את התיקים במלון וירדנו למטה לסיבוב. היינו רעבים, ונלהבים, וממש מחוץ לפתח המלון שלנו על המדרכה עמדה גברת תאילנדית בת 200 עם דוכן קטן שמגישים בו 2 מנות: סלט פפאיה (טום סאם), ופד קפאו. מיד הזמנו את שתיהן, ובתמימות של תיירים ביקשנו "לא מאוד חריף". הגברת חייכה אלינו, חיוך רחב בלי שיניים והנהנה, ובעודה בוחשת, קוצצת מערבבת ומקפיצה היא הושיטה יד לשק שהיה מתחת לדוכן ושלפה חופן, מלוא היד של צ'ילי מיובשים קטנטנים וחריפים למות.

"no spicy!' this ok?" היא שאלה אותנו בחיוך. החוורנו, רק מהריח של חופן הצ'ילי שהיה לה ביד נהיו לנו דמעות בעיניים… אבא שלי תפס פיקוד, ובתנועות ידיים נמרצות הראה לה להפחית את כמות הצ'ילי שביד, קצת פחות ועוד קצת פחות, עד שנשארו לה 3 צ'ילי קטנטנים ביד.

"ok!" היא הכניסה את הצ'ילי והמשיכה לערבב, להקפיץ ולטגן. בתום דקה כמר עמדנו עם שתי קערות ריחניות ביד זוללים עד המדרכה.

אבוי.

זה היה חריף. חריף מאוד. חריף מאוד מאוד. ואנחנו באמת בסך הכל אנשים שיודעים להתמודד עם אוכל חריף. 3 צ'ילי קטנטנים ששרפו לנו את הפה, את הגרון, את הקיבה ואת הנשמה.

ועד היום אני תוהה לעצמי מה היה קורה אם היא הייתה שמה את מלוא חופן הצ'ילי שהיא התכוונה לשים מלכתחילה…?

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים אסייתיים שווים? תנסו את המתכון שלי לנודלס עם עוף ופטריות כמו בין יאנג

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

3 כפות שמן תירס או שמן חמניות

5-6 שיני שום קלופות

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף

1 פלפל צ'ילי

500 ג' בשר טחון

300 ג' אפונה ירוקה טרייה או קפואה

4 כפות רוטב דגים

כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

1 כוס עלי בזיליקום תאילנדי או רגיל מופרדים מהגבעולים

 

להגשה:

אורז לבן

ביצי עין לפי מספר הסועדים

 

הוראות הכנה:

  • קוצצים קטן את השום, ג'ינג' והצ'ילי
  • בווק או מחבת גדולה מחממים את השמן
  • כשהשמן חם מטגנים בו את השום, ג'ינג'ר והצ'ילי הקצוצים כ2-3 דק
  • מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן תוך פירור הבשר עוד כ2-3 דק, עד שהבשר משנה את צבעו ללבן
  • מוסיפים את האפונה, רוטב דגים, סוכר מלח ופלפל, מערבבים היטב ומטגנים יחד כ2 דק נוספות
  • מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים היטב ומכבים את האש
  • מחלקים אורז לבן לקעריות, על האורז עורמים תלולית נאה של פד קפאו, על כל תלולית מניחים ביצת עין

 

הערות ושדרוגים:

  • בפד קפאו מסורתי אין אפונה. אני אוהבת להוסיף אפונה או שעועית ירוקה אבל זה ממש לא חובה.
  • אפשר כמובן לשחק פה עם מידת החריפות… להשמיט את הצילי אם רוצים מנה לא חריפה, או להוסיף עוד צ'ילי אם אוהבים מנה יותר חריפה
  • אם אין לכם רוטב דגים אפשר להמיר ברוטב סויה בהירה, או 2 כפות של סויה כהה. קחו בחשבון שהטעם של הסויה חזק בהרבה מהטעם של רוטב הדגים והתוצאה יוצאת מעט גסה יותר בשימוש בסויה.

 

 

Share:
  • 6462
  • 3
  • 0

3 thoughts on “פאד קפאו”

    1. אפשר להמיר את הרוטב דגים בסויה בהירה, או בסויה כהה מדוללת במים.
      אבל, אם את אוהבת אוכל אסייתי, ומבשלת אוכל אסייתי בבית אני ממש ממליצה לקנות בקבוק קטן של רוטב דגים! אפשר למצוא אותו בסופרים במדף של מוצרים מהמזרח, והוא נשמר המון המון זמן…

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *