פאי סמורס
פאי סמורס

פאי סמורס או יותר נכון סמורס הכרתי כשביליתי חודשיים בארה"ב. הייתי בתיכון ונסעתי לחודשיים לקונטיקט להיות מדריכה בסאמר קאמפ של אמריקאים, ולהתאחר אצל משפחה אמריקאית יהודית.

אחד מהימים בקייטנה, היה "מחנאות" ונשארנו יחד עם כל הילדים לישון לילה בסאמר קאמפ. בערב עשינו מדורה וכמיטב המסורת האמריקאית החבר'ה הכינו סמורס. סמורס זה בעצם "סנדביץ" של שתי עוגיות עליהן מניחים קוביית שוקולד ומרמשלו רותח מומס שצולים עם מקל על המדורה. זה טעים ומבחיל בו זמנית, בעיקר עי האמריקאים כמו האמריקאים מגזימים והכל מתוק הרבה מעבר למה שצריך, גם העוגיות גם השוקולד וגם המרשמלו…

לפני כמה שבועות פתאום נהיה לי חשק עז לסמורס הדבילי הזה. וגם קצת לחופשה בארה"ב, ולמדורה אבל אלו דברים שיותר קשה ליישם בדירת שלושה חדרים בתל אביב. אז הסכמתי עם עצמי שאני אתחיל עם הסמורס ומשם נראה איך מתקדמים לחשקים האחרים שלי.

היות וכאמור לא הייתה מדורה בנמצא, החלטתי להכין גרסה ביתית לסמורס ולהפוך אותו לפאי. כי פאי שוקולד זה דבר נפלא, אל למה לא להוסיף לו קצת מרמשלו..?

יצא פגז. בעיקר כי השתמשתי בפתי בר שהוא לא נורא מתוק, בשוקולד מריר אייכותי, הוספתי קצת מלח לאיזון המתיקות וגם קצת וניל, שלא יחסר…

ל"ג בעומר ממש מעבר לפינה. אתם יכולים להכין סמורס על הילדים או עם החבר'ה על המדורה. אבל סמכו עלי. תכינו פאי סמורס בבית ותביאו אותו לקומזיץ….

זה כמובן אם תצליחו לא לחסל את הכל בדרך.

 

רוצים עוד רעיונות לעוגות שוות? תנסו את המתכון שלי לעוגת שזיפים הכי טעימה בעולם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אתי באינסטגרם!

 

מצרכים לקלתית:

200 גר פתי בר

100 גר חמאה מומסת

 

למילוי:

100 ג חמאה

200 ג שוקולד מריר

3 ביצים

1 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

2 כפות דבש

 

1 שקית מרשמלו לבנים

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות
  • במעבד מזון טוחנים את הפתי בר לפרורים דקים
  • מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שהפרורים רטובים באופן אחיד
  • משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26
  • מעבירים את פרורי הפתי בר לתבנית ומהדקים אותם בעזרת היטב לתחתית התבנית (מומלץ להעזר בתחתית של כוס)
  • בבן מארי (או במיקרו ממיסים את החמאה והשוקולד, מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומבריקה ללא גושים
  • בקערה טורפים את הביצים והסוכר לתערובת אוורירית. מוסיפים את המלח, וניל ודבש ומערבבים היטב
  • מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית
  • אופים כ40 דק עד שהמילוי יציב למגע
  • מוציאים מהתנור ומסדרים על הפאי מרשמלו
  • מחזירים לתנור לכ5-7 דק עד שהמרשמלו שחום, רך ומבעבע

 

 

Share:

2 thoughts on “פאי סמורס”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *