עראייס בחלה
עראייס בחלה

עראייס זה באמת עונג שאי כמוהו. בשר מתובל שנצלה בתוך פיתה, שמפבנים סופגת ממנו מיצים ונהיית רכה ומבחוץ נצרבת על הגריל ומקבלת פריכות. אני כותבת ונהיה לי ריר בפה, והשעה 8:00 בבוקר. עכשיו, תקראו שוב את המשפט הזה, ותחליפו את המילה "פיתה" במילה "חלה". עראייס בחלה, בום.

החלה, רכה שמנמנה ומתקתקה יש לה יכולות ספיגה גבוהות פי כמה מחברתה הפיתה, לכן, עראייס בחלה הוא אקסטרה משובח, הוא יותר רך, סופג יותר טעמים, יש לו מתקתקות נעימה, והוא פריך לא פחות מהעראייס המקורי.

אפשר כמובן להכין עראייס חלה כזה על המנגל. בכל זאת, יום העצמאות ממש מעבר לפינה… אבל השוס הוא שאפשר (אפילו מומלץ!) להכין את העראייס בחלה בטוסטר קווטץ', טוסטר פשוט כזה שיש בכל בית (ואפילו ברוב המשרדים…)

אז אם אתם מחפשים רעיונות חדשים ליום העצמאות, אם אתם מחפשים רעיונות לארוחת צהרים, אם נמאס לכם להזמין פיתות בשר והמבורגרים בוולט ובא לכם משהו סופר טעים ב-5 דק עבודה – סמכו עלי: עראייס בחלה.

 

מחפשים גם רעיונות לסלטים למנגל של יום העצמאות? תנסו את המתכון שלי לטחינה סלק – קוויקילישס

הכנתם? אל תכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

עראייס בחלה - אין טעים כזה!
עראייס בחלה – אין טעים כזה!

 

מצרכים:

4 לחמניות חלה קלועות

שמן זית

 

לתערובת הבשר:

500 ג' בשר טחון

150 ג' שומן כבש טחון

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי נענע

1 בצל סגול

1 פלפל ירוק חריף

1 כף גרגרי כמון

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • שמים את הבשר והשומן בקערה גדולה
  • קוצצים דק את עשבי התיבול, הבצל והפלפל החריף ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את גרגרי הכמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • חוצים את הלחמניות לאורך
  • מורחים שמן זית על חלקן הפנימי של הלחמניות
  • חורמים תלולית מתערובת הבשר על חלקה התחתון של כל לחמנייה, סוגרים על חלקה העליון של הלחמנייה ומהדקים
  • מורחים את חלקן החיצוני של הלחמניות בשמן זית
  • מכניסים לטוסטר קווטץ' חם לכ4-5 ד עד שהלחמנייה פריכה מבחוץ
  • ממולץ להגיש עם טחינה וסלט ירקות

הערות ושדרוגים:

  • השילוב של בשר בקר עם שומן כבש נורא טעים. הוא עושה הבדל משמעותי בטעם, אבל אפשר גם להשתמש בשר בקר טחון ללא שומן כבש (אז מומלץ לבקש שיטחנו לכם נתח שומני) או להשתמש בבשר כבש טחון.
  • את התיבול של הבשר אפשר לטחון במעבד מזון או לקצוץ דק עם סכין
  • אפשר להכין את תערובת הבשר כמה שעות מראש ולשמור אותה במקרר על לרגע הצלייה
  • אפשר להכין את העראייס חלה גם בחלה גדולה (במידה ויש לכם טוסטר או גריל מספיק גדולים)
  • אם מכינים את העראייס על המנגל אני ממליצה להניח על הלחמניות משהו עם משקל שילחץ אותן טוב כלפי מטה, פעולת הלחיצה מייצרת אקסטרה פריכות
  • אני אוהבת עראייס שמנמן עם הרבה מילוי, עראייס קלאסי הוא רזה יותר ויש בו פחות מילוי… אתם לגמרי יכולים להפעיל שיקול דעת ולהחליט כמה מילוי לשים בחלה שלכם.
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *