עוף עם גזרים צבעוניים וכרובית באריסה ולימון כבוש
עוף עם גזרים צבעוניים וכרובית באריסה ולימון כבוש

מהרגע שגיליתי את הגזרים הצבעוניים – התאהבתי. חוץ מזה שהם טעימים להפליא, יש משהו כל כך משמח בצבעוניות שלהם. כשהם בעונה, אני משתמשת בהם כמעט בכל מתכון שיש בו גזר.

בזמן האחרון עוף בתנור הפך להיות מאוד מבוקש אצלי בבית. יולי פתאום נדלק על זה וזה מה שהוא מבקש לאכול. ואני אמא ממושמעת… אם יולי מבקש אני מכינה. אבל אני כידוע משתעממת בקלות, אז אני מקפידה לגוון ולהכין גרסאות שונות של עוף בתנור (בכל זאת צריך קצת שינוי ועניין מדי פעם). כשראיתי שיש גזרים צבעוניים מיד קניתי וידעתי – היום אני משדכת עוף בתנור עם גזרים צבעוניים.

אז הגעתי הביתה והכנתי עוף עם גזרים צבעוניים וכרובית עם תיבול משגע של אריסה ולימון כבוש, שצובע את כל הסיר ומשאיר בפה טעם מתוק-חמצמץ-פיקנטי.

כל כך פשוט, ממש 5 דקות של עבודה ויש לכם תבנית ריחנית, טעימה צבעונית ומשמחת.

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים עם גזרים צבעוניים? תנסו את גזרים צלויים ברוטב רימונים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

4 כרעיים מחולקות לשוק וירך

8 גזרים צבעוניים

ראש כרובית

 

לתיבול:

4 כפות שמן זית

2 כפות אריסה

2 כפות לימון כבוש

2 כפות מייפל או דבש

4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • בקערית מערבבים את כל מרכיבי התיבול
  • קולפים את הגזרים וחותכים אותם לפיסות באורך של כ3 ס"מ
  • מפרידים את הכרובית לפרחים
  • שמים את העוף, הגזרים והכרובית בתבנית צלייה
  • יוצקים את התיבול על העוף והירקות ומערבבים היטב, עד שהכל מצופה בשכבה אחידה של תערובת התיבול
  • מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ30 דק
  • מגבירים את התנור לחום של 200 מעלות, מסירים את נייר הכסף וצולים עוד כ20 דק עד שהירקות רכים והעוף שחום

 

הערות ושדרוגים:

  • לא חייבים להשתמש בכרעיים, אפשר להשתמש רק בפולקעס, בכרעיים שלמות או אפילו בעוף שלם (אם משתמשים בעוף שלם יכול להיות שהוא יצטרך יותר זמן בתנור… תלוי בגודל שלו)
  • אם אין גזרים צבעוניים אפשר להשתמש בגזרים רגילים
Share:
  • 2123
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *