עוגת שיש
עוגת שיש

"אמא אפשר שהיום נכין עוגה?" שאל אותי הילדון באחד מימי הבידוד שנכפו עלינו.

"בטח!" אמרתי לו. "איזו עוגה תרצה להכין?"

הוא הסתכל עלי בעיניים פעורות, ואני ראיתי את הגלגלים בראש שלו עובדים במרץ… כמה אפשרויות! הוא התלבט והתלבט בין עוגת שוקולד לעוגת בננה שוקוצ'יפס שהוא אוהב. בסוף מצאנו סוג של פשרה: עוגת שיש. גם עוגת שוקולד וגם עוגת וניל יחד באותה תבנית.

זו עוגה סופר פשוטה! בלילה כזו של עוגה בחושה טובה, שמערבבים בקערה בלי הרבה עניינים. ממיסים קצת שוקולד או שמשתמשים בממרח שוקולד קנוי והופ, חצי מהבלילה הופכת לבלילת שוקולד.

זו עוגה נהדרת, טעימה, רכה, עסיסית אבל יציבה, וזו אחלה עוגה להכין עם הילדים ברגע של שעמום, זו בדיוק הזדמנות לתת לילדים לשחק איתכם במטבח… הפלא איך מבלילה אחת יוצאים שני צבעים של עוגה וה"ציור" עם הסכין בשביל ליצור את הדוגמה של השיש הם בדיוק המקום שילדים נהנים בו בטרוף.

כן, אולי יהיה קצת לכלוך במטבח, אבל בסוף אתם תשבו לשתות קפה עם עוגת שיש נהדרת וילד מאושר וגאה בעצמו.

נשמע כמו תכנית טובה לא?

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

200 ג חמאה רכה

1/4 1 כוס סוכר לבן

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

1/2 כוס חלב

מעט מלח

1 כפית תמצית וניל

1/2 2 כוסות קמח תופח (350 ג)

150 ג שוקולד מריר 1/2 כוס שמנת מתוקה או חלב

2 כפות קקאו

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • חותכים את החמאה לקוביות, שמים בקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר ומקציפים כ3-4 דק עד שהתערובת הופכת קרמית ואוורירית
  • מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך ערבוב עד שהן נטמעות בתערובת
  • מוסיפים את השמנת החמוצה,1/2 כוס חלב, מלח ותמצית וניל ומערבבים
  • מנפים פנימה את הקמח ומערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע בתערובת
  • מכינים את השוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בסיר קטן מוסיפים את השמנת
  • מבשלים תוך ערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי
  • מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד שהוא נטמע באופן אחיד בתערובת
  • מחלקים את תערובת העוגה לשתי קערות
  • לקערה אחת מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
  • מרפדים תבנית אינגליש בנייר אפייה
  • יוצקים לתבנית את שתי התערובות לסרוגין – פעם תערובת לבנה ופעם תערובת שוקולד
  • בעזרת סכין קטנה חורצים בסיבובים בין התערובות – כך מתקבלת הדוגמה של השיש
  • אופים כ-50 דק עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים

 

הערות ושדרוגים:

  • המתכון מתאים לתבנית אינגליש גבוהה ו 2 תבניות אינגליש נמוכות. אפשר כגמובן לאפות בתבנית עגולה/מרובעת/ על בנית שיש לכם.
  • במקום שוקולד מומס עם שמנת אפשר להוסיף לחצי בלילה 150 ג של נוטלה או כל ממרח שוקולד אחר.
  • אפשר לאפות את הבלילה בתבנית שקעים של מאפינס ולקצר את זמן האפייה לכ20 דק.
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *