עוגת שושנים עם תרד ו4 גבינות
עוגת שושנים עם תרד ו4 גבינות

בצק שמרים אני אוהבת במיוחד! הוא נעים, הוא קל לעבודה, יש בו משהו בייתי כל כך, וכשמכניסים אותו לתנור הריח… אוי הריח…. עוגת שמרים מלוחה או מתוקה זה נורא בית, זה נורא ריחני, וזה נורא טעים.

יש משהו נורא כייף בלשחק עם בצק. אני חושבת שבגלגול אחר לגמרי הייתי יכולה להיות פייר האופה הצרפתי הנרגן, שקם כל יום ב3 ואופה בגטים עוגות שמרים ובריושים ריחניים למאפייה הקטנה שלו בפריז.

עכשיו תגידו לי… מה צריכה בחורה בחיים יותר מבצק שמרים ממולא בלא פחות מ4 גבינות? (ותוסיפו גם תרד ובצל, אתם יודעים.. שלא יחסר…).

אז זה בדיוק מה שעשיתי.

ערבבתי, לשתי התפחתי, רידדתי, פיזרתי, סידרתי, גלגלתי, חתכתי, התפחתי, אפיתי, השתגעתי מהריח, התאפקתי לא לזלול את כל התבנית ברגע שהיא יצאה מהתנור (וזה לא היה קל בכלל), אבל בסוף, חיכתה לי עוגת שושנים במילוי תרד ו4 גבינות.

ועכשיו אני יכולה להבטיח לכם שבחורה לא צריכה בחיים כמעט כלום… רק עוגת שמרים מלוחה כזו, ריחנית ומלאה בגבינה.

 

מחפשים רעיונות נוספים למתכונים עם גבינה? תנסו את המתכון שלי לפיצה ביתית מושלמת בקלי קלות

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

 

מצרכים לבצק:

500 גר קמח + 10 גר שמרים יבשים

5 כפות סוכר לבן

240  מ"ל חלב (1 כוס)

2  ביצים

100 גר חמאה רכה

 

למילוי:

3 כפות שמן זית

1 כף חמאה

3 שיני שום

2 בצלים סגולים

500 גר עלי תרד טורקי שטופים היטב

1 חבילה קוואטרו פורמאג'י של גד

מלח

פלפל שחור

 

למריחה:

מעט חמאה

 

להברשה:

1 ביצה

 

הוראות הכנה:

  • מכינים את הבצק: בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק ולשים בעזרת וו לישה כ-10 דק עד שמתקבל בצק אחיד מבריק וגמיש
  • מכסים בניילון נצמד או מגבת לחה ושמים במקום חמים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • בנתיים מכינים את המילוי: קולפים ופורסים דק את השום והבצל
  • במחבת גדולה מחממים שמן זית וחמאה
  • מוסיפים את השום והבצל ומטגנים כ3-4 דק עד שהבצל מתרכך
  • מוסיפים את התרד למחבת, ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומטגנים כ2-3 דק עד שהתרד מתרכך
  • מסירים את המחבת מהאש
  • כשהבצק הכפיל את נפחו, מקמחים משטח עבודה
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי 2\1 ס"מ
  • מורחים את מלבן הבצק בשכבה דקה של חמאה
  • מפזרים את תערובת ארבע הגבינות בשכבה אחידה על הבצק
  • מסדרים את התרד והבצל בשכבה אחידה על הגבינות
  • מגלגלים את הבצק במהודק לגליל ארוך (חשוב לגלגל את הדופן הארוכה של המלבן)
  • חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של כ4 ס"מ
  • משמנים תבנית אפיה ומעמידים בה את הפרוסות במרווחים של כ1 ס"מ בין פרוסה לפרוסה
  • מניחים בצד לתפיחה לכ-30 דק
  • בקערית טורפים ביצה
  • מברישים את השושנים התפוחות בביצה הטרופה
  • אופים כ30-35 דק עד שהעוגה שחומה וריחנית

 

הערות ושדרוגים:

  • את הבצק אפשר להכין ערב קודם ולתת לו לתפוח את התפיחה הראשונית במקרר
  • אם אין לכם סבלנות לבצק שמים, המתכון יעבוד נהדר עם עם בצק עלים קלוי על בסיס חמאה
  • תערובת 4 הגבינות הולכת נהדר עם מגוון של ירקות, אם מתחשק לכם לגוון או להחליף את התרד אפשר להשתמש בפלפלים קלויים, בחצילים קלויים, ברוטב פיצה, בארטישוקים או כל ירק אחר שמתחשק לכם.
  • המתכון בשיתוף מחלבות גד

 

 

 

 

 

Share:

2 thoughts on “עוגת שושנים במילוי תרד ו4 גבינות”

    1. היי יונה!
      אפשר להכין מנה דומה טבעונית.
      להכין בצק של חלה במקום הבצק שמים שבמתכון, ולהשתמש במילוי טבעוני (או התרד ללא הגבינה, או כל מילוי טבעוני אחר שאוהבים…)

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *