עוגיות טחינה
עוגיות טחינה

אני בחורה של קפה. קמה בבוקר ואל תדברו איתי לפני הקפה של הבוקר. בצהרים – קפה, אחה״צ – קפה. ואם אפשר משהו קטן ליד הקפה אז מה טוב.

כשליקי ביקשה שנכין עוגיות, ידעתי שהבחירה המושלמת זה עוגיות טחינה. גם כי ליקי מתה על טחינה. וגם כי אלו באמת עוגיות מושלמות.

עוגיות טחינה קטנות ופריכות, מושלמות ליד הקפה, מושלמות לפני או אחרי אימון, מושלמות כשמתחשק נשנוש מתוק.

והבונוס? קלי קלות להכנה.

 

רוצים עוד מתכון שווה עם טחינה? תנסו את המתכון שלי לטחינה סלק – קוויקילישס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

200 ג חמאה רכה

1 כוס סוכר

3-4 כפות מייפל

1 כפית תמצית וניל

מעט מלח

250 ג טחינה גולמית

2.5 כוסות קמח (350 ג)

1/2 שקית אבקת אפייה (5 ג)

 

לקישוט:

אגוזים שאוהבים

 

הוראות הכנה:

– מחממים תנור לחום של 180 מעלות, חום עליון תחתון (ללא טורבו)

– בקערת המיקסר עם וו גיטרה טורפים את החמאה והסוכר לתערובת קרמית

– מוסיפים מייפל, וניל, מלח וטחינה גולמית ומערבבים לתערובת אחידה

– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע בתערובת באופן אחיד

– מכניסים למקפיא ל10 דק

– בידיים רטובות מגלגלים מהתערובת כדורים קטנים

– מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

– במרכז כל כדור בצק מניחים אגוז

– אופים כ20 דק

– מניחים בצד להתקרר

 

הערות ושדרוגים:

– אפשר להשתמש בקמח כוסמין או בקמח מלא

– אפשר סוכר חום במקום לבן

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *