מצרכים:
12 עגבניות
500 גר בשר טחון (אני אוהבת חצי בקר חמי כבש)
1/2 כוס פטרוזיליה
1/2 כוס כוסברה
10 עלי זעתר טריים
1 בצל לבן גדול
2 שיני שום
1 פללל ירוק חריף
1 כוס טחינה גולמית
מיץ וקליפה מלימון 1
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • קוטמים לעגבניות את החלק העליון ומרוקנים אותן בעזרת כפית
  • מסדרים את העגבניות בצפיפות בתבנית חסינת חום
  • שמים את הבשר בקערה
  • קוצצים דק את הבצל, שום, פלפל חריף ועשבי התיבול ומוסיפים לקערה, ממליחים ומפלפלים
  • מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
  • יוצרים מהתערובת 12 כדורים
  • ממלאים כל עגבנייה בכדור (אני אוהבת שהבשר מבצבץ כמו כיפה מעל העגבנייה)
  • מכניסים לתנור לכ20 דק
  • מכינים טחינה: שמים בקערה את הטחינה הגולמית, מוסיפים מים קרים ומערבבים היטב עד שהטחינה חלקה (מידת הסמיכות תלויה בכם, אני אוהבת טחינה במרקם דומה לשל יוגורט)
  • מוסיפים מיץ וקליפה מלימון מלח ופלפל ומערבבים היטב
  • מוציאים את העגבניות הממולאות מהתנור יוצקים את הטחינה בין העגבניות
  • אופים כ10 דק נוספות
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *