סלט תאילנדי מושלם
סלט תאילנדי מושלם

יש סלט אחד – סלט תאילנדי מושלם עם שייטל צרוב, מלא עשבי תיבול, חריפצ'יק ועם רוטב משגע. הסלט הזה משפר לי את המצב רוח בכל פעם שדכדכת הקורונה תוקפת אותי.

כבר חודשים שהמסעדות סגורות… ואני מתגעגעת. מתגעגעת לשבת במסעדה, לאווירה, לפאן, לתחושה שהכל רגיל.

ברור שאני מתגעגעת גם לאוכל של מסעדה… כן? אבל לזה יש לי פתרון! סלט תאילנדי מושלם עם שייטל צרוב טעים בטרוף, פריך, טרי, רענן, מתובל, וצבעוני, כזה שיחזיר אתכם רק לרגע למסעדה התאילנדית החביבה עליכם.

הסלט הזה הוא ארוחת צהרים מושלמת (מי מאיתנו שעוד עובד במשרד יכול בקלות לקחת אותו בקופסה), והוא יכול להיות גם תוספת או מנה ראשונה לארוחה יותר מורכבת.

יש פה שלושה עקרונות חשובים שעליהם חייבים לשמור בשביל לקבל סלט תאילנדי מושלם:

  1. בשר טוב – אני אוהבת להשתמש בשייטל, אבל אפשר להשתמש גם בנתחים אחרים, מה שחשוב זה בשר איכותי וטרי! אין אפשרות להשתמש במתכון הזה בבשר קפוא.
  2. ירקות טריים – כל הכייף של הסלט הזה זה הפריכות והרעננות, זה לא המקום להציל את הירקות העייפים שנשכחו במקרר.
  3. תיבול – את הרוטב מערבבים לתוך הסלט רק ברגע האחרון, ממש לפני האכילה (אין דבר גרוע מסלט שעומד הרבה זמן עם רוטב והופך להיות סמרטוטי, פוי)

תשמרו על שלושת הכללים האלו ובכל השאר תרגישו חופשי לגוון, בסוג הבשר, במידת העשייה שלו, בסוג הירקות ועשבי התיבול, תשחקו עם האפשרויות…. זה חלק מהכייף!

 

רוצים רעיון למנה עיקרית אסייתי שתלך נהדר עם הסלט? תנסו את טופו פריך עם ירקות ירוקים ורוטב בוטנים מושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

https://www.instagram.com/taharoni/

 

מצרכים:

200 גר שייטל

מעט שמן

מלח

פלפל שחור

1/2 כרוב סגול

1 כוס עלי כוסברה

3/4 כוס עלי נענע

10 גבעולי עירית חצויים

1 כוס נבטים

3 מלפפונים

1 פלפל צ'ילי אדום

 

לרוטב:

1/4 כוס ליים או לימון

4 כפות רוטב דגים

2 כפות דבש או סוכר דקלים קצוץ

1 שן שום כתושה

 

הוראות הכנה:

  • ממליחים ומפלפלים את הבשר היטב מכל צדדיו
  • מחממים מחבת עד שהיא ממש לוהטת
  • מוסיפים את השמן וצורבים בו את הנתח כ3-4 דק מכל צד
  • מוציאים מהמחבת ומניחים בצד ל20 דק לפחות
  • מכינים את הירקות: פורסים את הכרוב דק, פורסים את הצ'ילי לטבעות אלכסוניות וחותכים את המלפפונים לגפרורים עבים,
  • מעבירים את הכרוב, צ'ילי והמלפפונים לקערה גדולה
  • מוסיפים לקערה את עשבי התיבול והנבטים
  • בקערית מערבבים את מרכיבי התיבול, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • בסכין חדה מאוד פורסים את נתח השייטל לפרוסות דקיקות ומוסיפים לקערת הסלט
  • לפני ההגשה יוצקים את הרוטב לקערת הסלט ומערבבים היטב

 

הערות ושדרוגים:

  • שייטל זה הנתח הקלאסי למנה כזו, אבל אם רוצים אפשר לגוון בסוג הבשר שמשתמשים פה, כל נתח שטוב לסטייק יהיה טוב גם לסלט.
  • אני אוהבת את הבשר בסלט הזה במידת עשייה רייר, כלומר מאוד וורוד, מי שאוהב בשר עשוי יותר, יכול לצרוב את הנתח זמן מעט אורך יותר
  • לגרסה צמחונית אין בעיה להשמיט את הבשר מהמנה, הסלט נפלא גם בלעדיו
  • לגרסה טבעונית אפשר להחליף את הרוטב דגים שבתיבול ב2 כפות סויה ו2 כפות מים

 

Share:

1 thought on “סלט תאילנדי מושלם עם שייטל צרוב”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *