סלט שומר ותפוחים עם סלמון מזוגג
צילום: אפרת ליכטנשטט

כל פעם לפני ארוחות חג אנשים נכנסים ללחץ. באופן מפתיע (אותי לפחות) מה שמדאיג אנשים בתכנון התפריט לחג, הוא דווקא נושא הסלטים. אולי כי עיקריות יש המון ברשת, וגם לרוב לכל משפחה יש את המנות העיקריות שהיא אוהבת, שהן קלאסיקות משפחתיות, במחלקת העיקריות אנשים מרגישים יותר בטוחים. אבל הסלטים תמיד מעוררים אי נוחות, או דאגה. מה כבר אפשר לחדש בסלט? מה אם לא הכנתי מספיק סלטים? איך מכינים סלט חגיגי?

סלט טוב הוא מרכיב מהותי בכל ארוחה, ואני מקפידה שהוא יככב על השולחן גם אם מדובר בארוחת ערב פשוטה בבית, ובטח ובטח אם מדובר בארוחה חגיגית, ארוחת שישי או ארוחת חג.

אני מחבבת מאוד סלטים מבושלים כמו מטבוחה למשל, אבל סלטים טריים רעננים, הם האהבה האמיתית שלי.

השילוב של טריות, רעננות, פריכות ותיבול מאוזן הם אלו שהופכים סלט למושלם. כזה  שהוא קצת חמצמץ, קצת מלוח וקצת מתקתק. כאן בסלט שילבתי שומר ותפוחים שמביאים איתם פריכות משגעת וטעם חמצמץ-מתקתק, יחד עם הסלמון המזוגג תקבלו זבנג של טעמים ומרקמים.

אם חיפשתם סלט חגיגי וטעים, מצאתם. הסלט הזה הוא הפייבוריט שלי, הוא פשוט סלט מנצח.

 

רוצים עוד רעיונות לסלטים שווים? תנסו את המתכון שלי לסלט כרובית – קוויקילישס

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

3 כפות שמן זית

3-4 ראשי שומר

2 תפוחים ירוקים

1 תפוח פינק ליידי

500 ג פילה סלמון ללא עור

 

מצרכים לזיגוג:

2 כפות שמן זית

1 כף גדושה חרדל חלק

1 כף גדושה מייפל או דבש

3 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל שחור

 

3 כפות שמן זית נוספות לטיגון

 

מצרכים לרוטב:

2 כפות מיונז או שמנת חמוצה

1 כף חרדל חלק

5 כפות מיץ לימון

קליפה מגוררת מלימון שלם

1 כפית מייפל או דבש

מלח

פלפל שחוק

 

להגשה:

עירית קצוצה

 

הוראות הכנה:

  • מערבבים בקערית את מרכיבי הזיגוג
  • מחממים במחבת 3 כפות שמן זית
  • כשהשמן חם, צורבים בו את הסלמון כ3-4 דק מכל צד
  • כשהסלמון צרוב משני צדדיו, מוסיפים למחבת את תערובת הזיגוג וממשיכים לטגן את הסלמון כ2 דק מכל צד, עד שהוא מזוגג היטב
  • מוציאים את הסלמון לצלחת ומצננים
  • שוטפים היטב את התפוחים והשומר וחוצים אותם לאורכם. מנקים את ליבת התפוחים מגרעינים
  • פורסים דק דק את חצי השומר והתפוחים (הכי טוב להשתמש במנדולינה, או באביזר פריסה של מעבד מזון)
  • בקערית מערבים את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • כשהסלמון קר מפרקים אותו לפיסות בינוניות בעזרת הידיים
  • בקערה גדולה מערבבים את פרוסות השומר, התפוחים, הסלמון והרוטב
  • מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מלמעלה עירית קצוצה

 

הערות ושדרוגים:

  • מומלץ לפרוס את השומר והתפוחים במנדולינה או אביזר פריסה של מעבד מזון. אם אין לכם אף אחת מהאופציות הללו, אפשר לפרוס אותם דק ככול הניתן בעזרת סכין חדה
  • כדי שהתפוחים לא ישחירו בזמן החיתוך, מומלץ לשים ליד קרש החיתוך קערה גדולה עם מים ומיץ לימון ואת התפוחחים החתוכים להכניס לקערה – עד הרגע שמערבבים את הסלט
  • את הרוטב אפשר להכין כמה ימים קודם ולשמור במקרר
  • את הזיגוג של הדג אפשר לעשות יום קודם ולשמור את הדג בכלי מכוסה במקרר
  • לאופציה צמחונית: פשוט מוותרים על הסלמון.
  • לאופציה טבעונית: מוותרים על הסלמון (או מחליפים אותו בטופו), ובמקום מיונז ברוטב שמים 2 כפות של שמן זית
  • המתכון הופיע לראשונה בחוברת "תוצרת בית"
Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *