מרק תירס
מרק תירס

הייתי יושבת על הבר בכניסה למסעדה, שותה מים עם קש בכוס מקושטת, אוכלת מרק תירס ולומדת לאכול בצ'ופסטיקס. כן, הרבה זמן מהילדות שלי העברתי במסעדה של אבא שלי – ין ינג.

היום מרק תירס זו מנה נפוצה ופופולארית. יש אותה כמעט בכל מסעדה אסייאתית, היא מהמנות האלו שהן הצלחה מובטחת, כי אין מי שלא אוהב מרק תירס. אבל בשבילי? בשבילי היא טעם של ילדות, כי אני גדלתי על מרק תירס בזמנים שבהן מסעדות סיניות היו דבר נדיר ואבא שלי היה האיש המוזר הזה עם הצמה שפתח מסעדה בצבע לקה אדום באמצע השדרה השוממת.

 

מרק תירס
מרק תירס

 

עברו שנים רבות מאז ין ינג, אבל אני זוכרת אותה בפרוט, את המבנה הדו קומתי הקצת מוזנח למראה מבחוץ, את השלוש מדרגות שעולים בכינסה למסעדה, את הדלת שנפתחת לעולם מקביל של כחול ואדום בוהק, של קרקוש צלחות ועגלות דים סם, מוסיקה סינית (איומה אבל אל תגלו שזה מה שאמרתי), לכלי הרשת עם הנר שהיו מניחים במרכז השולחן בשביל שהאוכל ישאר חם, את כיסאות העץ הכבדים סביב השולחנות העגולים עם המפות, ואת האוכל… ברור שאני זוכרת את האוכל.

שנים רבות עברו מאז הפעם האחרונה שהייתי בין-ינג… והמון זמן לא הכנתי מרק תירס. אבל השבוע קניתי תירס והכנתי אותו ככה, על הקלח ונורי אכל בתאווה כזו שפתאום נזכרתי כמה טעים זה תירס, ויש נהיה לי חשק, וגעגוע למרק תירס ההוא של ין ינג.

אז התקשרתי לאבא וביקשתי את המתכון המדוייק. והרי הוא לפניכם, כל כך פשוט וכל כך טעים. אולי יום אחד גם הילדים שלי שכבר יהיו גדולים, יזכרו בנוסטלגיה ובגעגוע במרק תירס הזה.

 

רוצים עוד רעיונות למרקים שווים? תנסו את המתכון שלי למרק אפונה ושומר

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מרק תירס
מרק תירס

 

מצרכים:

4 כפות שמן תירס

3 קוביות שום חריף של דורות

4 קוביות ג'ינג'ר של דורות

1.5 ליטר מים או ציר

750-800 ג גרגרי תירס (שימורים/קפוא/טרי)

300 ג חזה עוף

3 כפות רוטב סויה

1 כפית סוכר לבן

1.5 כף קורנפלור

2 ביצים

1 כפית שמן שומשום

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

בצל ירוק

 

הוראות הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר
  • כשהשמן חם, מוסיפים קוביות שום חריף וג'ינג'ר ומטגנים כ2-3 דק
  • מוסיפים תירס, מים/ציר, סויה, סוכר, שמן שומשום, מלח ופלפל מערבבים ומבשלים כ10-15 דק
  • בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק (אני אוהבת לטחון חלקית ככה שנשארים גם גרגרים של תירס, אבל מי שמעדיף יכול לטחון את המרק למרקם חלק לגמרי)
  • פורסים את חזה העוף לרצועות דקות ומבשלים כ2 דק
  • טורפים את הביצים בקערית קטנה
  • מוסיפים את הביצים לסיר בזרם דק תוך טריפה מתמדת במזלג או מטרפה לקבלת נטיפי ביצים
  • בקערית מערבבים היטב את הקורנפלור עם 4 כפות מים קרים
  • מוסיפים את הקורנפלור לסיר ומבשלים תוך ערבוב כ5 דק עד שהמרק מסמיך
  • לפני ההגשה פזרים מעל המרק טבעות בצל ירוק

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר להשתמש במתכון הזה בתירס קפוא, תירס מסונן משימורים או תירס תרי
  • אם אין לכם קוביות של דורות אפשר להשתמש בג'ינג'ר שום וצ'ילי טריים
  • אפשר לטחון את המרק בעזרת בלנדר מוט למרק חלק לחלוטין, או לטחון מעט לקבלת מרקם סמיך אך גרגרי
  • אם מכינים את המרק לילדים אפשר לוותר על הצ'ילי
  • אפשרות טבעונית: לוותר עם העוף והביצה. המרק יוצא נהדר גם בלעדיהם.
  • מי שאוהב יכול להוסיף למרק שלוק של חלב קוקוס
  • המתכון בשיתוף דורות
Share:
  • 1941
  • 4
  • 1

4 thoughts on “מרק תירס”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *