מק אנד צ׳יז
מק אנד צ׳יז

שבועות תם ונשלם. נשארו לכם מלא גבינות במקרר? יש לי פתרון מושלם: מק אנד צ׳יז אמיתי ומשובח כזה שהוא רך ונימוח מבפנים, ופריך מלמעלה. מכינים בצ׳יק, מכניסים לתנור והופ ארוחת ערב שהילדים יטרפו (והמבוגרים גם).

אני היום נותנת פה את הגרסה הכי פשוטה והכי קלאסית, אבל אתם כבר יודעים שאני חובבת גיוונים ואף מעודדת אותם! אז תרגישו חופשי להוסיף למנה שלכם כל דבר שאתם אוהבים: רוטב עגבניות למק אנד צ׳יז רוזה, תרד למק אנד צ׳יז פופאי, חריף למק אנד צ׳יז פיקנטי, פלפלים קלויים או חצילים למק אנד צ׳יז ים תיכוני או כל דבר אחר שמתחשק לכם.

מה שלא תוסיפו, היום בערב כשתיקחו ביס רך ונימוח עם גבינה נמתחת וקרנץ׳ פריך מלמעלה, תחשבו עלי ותגידו בלב: תמרה, צדקת!

 

רוצים עוד רעיונות למחזור השאריות של הגבינות מהחג? תנסו את המתכון שלי לפנקייק מלוח עם גבינות ועירית

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 חבילת פסטה קצרה חלולה

 

מצרכים לבשמל:

75 ג חמאה

3 כפות קמח

750 מ״ל חלב

150 ג צ׳דר כתומה מגוררת

150 ג מוצרלה/פרמזן/עמק/גאודה מגוררת

מלח

פלפל שחור

 

לטופינג:

50 ג צ׳דר כתומה מגוררת

50 ג מוצרלה/פרמזן/עמק/גאודה מגוררת

 

הוראות הכנה:

– מחממים תנור לחום של 180 מעלות

– בסיר גדול עם הרבה מים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן

– מסננים את הפסטה ומעבירים לתבנית חסינת חום

– מכינים בשמחה: בסיר ממיסים את החמאה

– מוסיפים את הקמח ומטגנים תוך ערבוב כ3-4 דק עד שהקמח מזהיב

– מוסיפים את החלב תוך טריפה מתמדת, עד שהרוטב מסמיך

– מוסיפים את הגבינות, מלח ופלפל ומערבבים

– יוצקים את הבשמל על הפסטה ומערבבים היטב

– משטחים את הפסטה בתבנית ומפזרים עליה את הגבינה

– מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לכ45 דק

– מורידים את נייר הכסף ואופים כ10 דק נוספות עד שפני המאפה שחומים ופריכים

 

הערות ושדרוגים:

– חייבים להשתמש בפסטה קצרה וחלולה

– אפשר לאפות גם בתבנית שקעים של מאפינס ולקצר את זמן האפייה בהתאם

– כאמור יש המון דברים שאפשר להוסיף לשם הגיוון, תרגישו חופשי להתפרע עם תוספות!

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *