יש לי ווידוי: אני לא סובלת מצות. לא יבשות, לא רטובות, לא אוהבת, לא טעים לי. והאמת חוץ מעניין המנהג של החג, אני גם לא מבינה לא צריך לאכול מצות… אם אין לחם תאכלו עוגות! סתם סתם… אם אין לחם בפסח אז אני פשוט לא אוכל סנדביץ…. יש מספיק מאכלים טעימים אחרים.
הדרך היחידה שבה אני מוכנה לצרוך מצות היא בגרסה שלנו למציות (או מצה בריי אם אתם מתעקשים), קציצות מצה שמנמנות ופריכות שאבא שלי נוהג לטגן בחול המועד.
המציות האלו הן תענוג צרוף, אני מחכה להן כל השנה בכיליון עיניים, הן שוות בעיני פי אלף מכל מנה שתופיע על שולחן הסדר, או מכל מצה עם שוקולד…
אני אוהבת לשדרג את המתכון הבסיסי עם בצל מטוגן, אבל אפשר ואפילו רצוי להכניס למסה של הקציצות כל דבר שאוהבים החל מעשבי תיבול ועד גבינות.
אז אני אמשיך להתכונן לליל הסדר, לתכנן תפריט, לנסות מתכונים, לחלק משימות, להכין קינוחים, אבל בראש, בראש אני בכלל מפנטזת על הבוקר של אחרי הסדר, ועל צלחת מהבילה וריחנית של מציות מובלות עם תועפות של בצל מטוגן.
חג שמח!
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
6 מצות
1/2 חבילה (200 ג) בצל מטוגן דורות
1/2 כפית שום כתוש דורות
3 ביצים
1/2 כוס חלב
מלח
פלפל שחור
לטיגון:
שמן זית
הוראות הכנה:
- מפוררים את המצות לחתיכות קטנות ושמים בקערה גדולה
- מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב
- בידיים משומנות או רטובות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות
- מחממים במחבת שמן בגובה של כ1/2 ס"מ
- כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות כ3-4 דק מכל צד עד שהן זהובות ופריכות
הערות ושדרוגים:
- אם אין לכם בצל מטוגן של דורות, אפשר כמובן לטגן בצל: קולפים וקוצצים 3 בצלים ומטגנים בסבלנות בשמן כ20 דק עד שהם מקורמלים היטב
- אפשר לאפות את המציות במקום לטגן: מחממים תנור לחום של 190, יוצרים מהתערובת קציצות ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה, מורחים את הקציצות בשמן זית משני הצדדים, אופים כ25-30 דק עד שהן שחומות ופריכות
- אפשר לשדרג את המסה של הקציצות גבינה מגוררת תעשה פה פלאים, פלפל ירוק חריף יהיה נהדר, או כל תוספת אחרת שאוהבים
- המתכון בשיתוף דורות