מייפל ופקאן זה אחד השילובים האהובים עלי, ואני מקפידה לדחוף אותם בכל מקום שרק מתאפשר לי. לכן זה היה בלתי נמנע שיגיע הרגע ואני אדחוף אותם לתבנית שקעים ואכין מהם מאפינס פקאן מייפל.
בתור ילדה הייתי אוהדת מושבעת של שוקולד. נגיד במסעדה… אין מצב להזמין קינוח שהוא לא שוקולד! אבא שלי תמיד היה אוהד מושבע של קינוחי פירות, ואני הסתכלתי על הקינוחים שהוא היה מזמין בזילזול וסלידה… מי זה בוחר פירות על גבי שוקולד?
היום, ממרומי גילי, אני חייבת להודות שטעיתי, ולמרות ששוקולד – כבודו במקומו מונח, אני היום הרבה יותר אוהבת קינוחים קלילים יותר, קינוחי פירות למשל או ואולי אף יותר קינוחי אגוזים.
לכן לא תתפלאו לשמוע, שהמאפינס האלו – מאפינס פקאן מייפל, הם מהחביבים עלי ביותר. קלים אך עשירים, נימוחים, מתוקים, אגוזיים, והכי כייף: מכינים אותם בקערה אחת ובמינימום מאמץ.
המלצה שלי: לכו תתקתקו לכם תבנית כזו של מאפינס פקאן מייפל, תכינו לכם קפה ותהנו מהרגע.
מחפשים רעיונות נוספים למאפינס? תנסו את המתכון שלי למאפינס צ'אנקי מאנקי
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1 כוס פקאן טבעי
1 כוס סוכר חום כהה
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
100 ג חמאה מומסת
4 כפות מייפל
1/2 1 כוס קמח
1/2 1 כפית אבקת אפייה
מעט מלח
לטופינג:
פקאנים שלמים
לזילוף:
1/4 כוס מייפל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות
- קוצצים את הפקאנים דק
- בקערה טורפים את הסוכר והביצים
- מוסיפים חמאה מומסת, שמנת חמוצה ומייפל ומערבבים לתערובת אחידה
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים מלח ומפקאנים קצוצים ומערבבים ערבוב קצר ביותר רק עד שהקמח נטמע בתערובת
- מעבירים לתבנית שקעים
- מניחים על כל מאפין 2-3 פקאנים שלמים
- אופים כ20-25 דק
- מוציאים מהתנור ומשקים כל מאפין בכף של סירופ מייפל
הערות ושדרוגים:
- אפשר להשתמש בקמח כוסמין, הטעם האגוזי שלו יהיה נהדר
- אפשר לאפות גם בתבנית אינגליש ולהאריך את זמן האפייה בכ10-15 דק
- תקפידו להשתמש במייפל אמיתי. כן הוא יותר יקר, אבל בעיני שווה כל שקל, ועושה את כל ההבדל בטעם.