כרוב ממולא
כרוב ממולא

מי לא אוהב ממולאים? בצל ממולא? פלפלים? עלי גפן? בצל? כרוב ממולא?

אני אוהבת ממולאים!

יש משהו מרגיע בלשבת (כן אני יושבת..) ולמלא ירקות. יש כמובן גם משהו כייף בלאכול את הירקות הממולאים (חוץ מזה שהם טעימים פחד), ממולאים תמיד מרגישים מושקעים, עם כל ביס שאני לוקחת אני יודעת שמישהו השקיע באוכל שלי, וזו תחושה נחמדה.

תמיד אני שוכחת מכרוב כשאני חושבת על ממולאים.. לא כי אני לא אוהבת כרוב ממולא… אני אוהבת כרוב ממולא מאוד! כרוב ממולא זו קלאסיקה, כמעט קלישאה יש בו משהו כל כך מובן מאליו כשחושבים על ממולאים,  שהוא ממש נשכח ממני. אבל כשאני נזכרת בו, בכרוב הממולא הזה, הו אז מתרחש הקסם של הכרוב הממולא, שכן הסוד שלו הוא בדיוק בפשטות הזו, עם תיבול מדוייק, ורוטב שעשוי נכון ולא מכביד או חונק את הממולאים אלא נותן זבנג של לחות וטעם ורעננות, ואז אני נזכרת למה הוא הפך לקלאסיקה.

אפשר להכין כרוב ממולא בהמון גרסאות… צמחונית או בשרית, עם אורז או עם בורגול, עם רוטב עגבניות או רוטב לימוני, האפשרויות הן אינסופיות, ולא משנה איזו גרסה תבחרו כרוב ממולא זה כל כך טעים, הכי טעים.

וכמה יפה נראה סיר כזה של כרוב ממולא… עושה שמח בעיניים, בלב ובבטן.

 

ואם אתם מתעצלים להכין כרוב ממולא קלאסי, יש לי טוויסט בשבילכם שמדלג על שלב הגלגול ומקצר את זמן ההכנה משמעותית! נסו את המתכון שלי לעוגת כרוב ממולא

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

עשבי תיבול, בצל ועגבניה - מתבלים את המילוי
עשבי תיבול, בצל ועגבניה – מתבלים את המילוי

 

שמים את מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים היטב
שמים את מרכיבי המילוי בקערה ומערבבים היטב

 

בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים לכרוב את הליבה הקשה
בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים לכרוב את הליבה הקשה

 

מניחים עלה לרוחב על משטח עבודה
מניחים עלה לרוחב על משטח עבודה

 

מניחים תלולית מילוי לרוחב העלה
מניחים תלולית מילוי לרוחב העלה

 

מקפלים את שולי העלה משמאל על גבי המילוי
מקפלים את שולי העלה משמאל על גבי המילוי

 

מקפלים את שולי העלה מימין על גבי המילוי
מקפלים את שולי העלה מימין על גבי המילוי

 

מגלגלים את העלה מאיתנו והלאה
מגלגלים את העלה מאיתנו והלאה

 

בסיר שטוח ורחב מסדרים את העלים המגולגלים עם צד התפר כלפי מטה סביב סביב ובצפיפות
בסיר שטוח ורחב מסדרים את העלים המגולגלים עם צד התפר כלפי מטה סביב סביב ובצפיפות

 

יוצקים את הרוטב סביב סביב על העלים המגולגלים (הרוטב צריך לכסות את העלים המגולגלים בכ1-2 ס״מ)
יוצקים את הרוטב סביב סביב על העלים המגולגלים (הרוטב צריך לכסות את העלים המגולגלים בכ1-2 ס״מ)

 

 

 

מצרכים:

1 כרוב גדול או 2 קטנים

 

למילוי:

500 ג אורז

500 גר בשר טחון

1 צרור קטן שמיר

1 צרור קטן כוסברה

1 צרור קטן פטרוזיליה

1 צרור קטן נענע

2 בצל לבן

3 עגבניות

6 שיני שום

1/4 כוס שמן זית

מיץ וקליפה מלימון 1

1/2 כפית קינמון

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

1.5 ליטר מיץ עגבניות

1/4 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון

1 כפית סוכר

מלח

פלפל שחור

 

 

הוראות הכנה:

  • משרים את האורז בקערה עם הרבה מים ל30 דק
  • ביתיים בסיר גדול עם מלח והרבה מים רותחים מבשלים את הכרוב בשלמותו כ8-10 דק
  • מסננים את הכרוב ומניחים בצד להתקרר
  • מכינים את המילוי: שמים בקערה גדולה את הבשר הטחון
  • קוצצים את הבצל, שום ועגבניות ומוסיפים לקערה
  • מפרידים את עשבי התיבול מהגבעולים, שוטפים אותם היטב קוצצים ומוסיפים לקערה
  • מסננים את האורז ומוסיפים לקערה
  • מוסיפים את יתרת מרכיבי המילוי לקערה ומערבבים היטב
  • בעזרת סכין קטנה וחדה חותכים לכרוב את הליבה הקשה
  • מפרידים בזהירות את הכרוב לעלים
  • חותכים לכל עלה את העורק המרכזי הקשה
  • את העלים הגדולים חותכים לשניים את הקטנים משאירים שלמים
  • מניחים עלה לרוחב על משטח עבודה
  • מניחים תלולית מילוי לרוחב העלה
  • מקפלים את שולי העלה משמאל ומימין על גבי המילוי
  • מגלגלים את העלה מאיתנו והלאה
  • בסיר שטוח ורחב מסדרים את העלים המגולגלים עם צד התפר כלפי מטה סביב סביב ובצפיפות
  • בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב
  • טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך
  • יוצקים את הרוטב סביב סביב על העלים המגולגלים (הרוטב צריך לכסות את העלים המגולגלים בכ1-2 ס״מ)
  • שמים על גבי העלים המגולגלים צלחת הפוכה (הצלחת מונעת מה ממולאים לצוף ברוטב)
  • מביאים את הרוטב לרתיחה
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ75 דק על להבה נמוכה
  • מכבים את האש ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ30 דק

 

הערות ושדרוגים:

  • כשמכינים כרוב ממולא, חייבים שהעלים של הכרוב יהיו רכים, אחרת אי אפשר יהיה לגלגל אותם… בשביל לרכך את עלי הכרוב אפשר במקום לבשל אותם להקפיא את הכרוב מראש ואז להפשיר אותו – העלים המופשרים רכים מספיק למילוי
  • אמנם אני הכנתי פה גרסה בשרית של כרוב ממולא, אבל אפשר בקלות לטבען את המתכון ולוותר על הבשר… זה יוצא משגע לא פחות
Share:
  • 13231
  • 8
  • 6

8 thoughts on “סיר ממולאים של שישי – כרוב ממולא”

      1. היי! אפשר להשתמש המרוסקות אבל הרוטב צריך להיות יותר דליל מהמרקם דל מרוסקות אז תוסיף קצת מים

    1. כן, רק שימי לב שהרוטב אמור להיות חלק ולא סמיך מדי (אז אם יש צורך תוסיפי לעגבניות המרוסקות מים

    1. היי! אפשר להחליף את האורז בדגנים אחרים כמו קינואה… אפשר גם לעשות מילוי שהוא רק בשר בלי דגן, אבן זה דורש להגדיל את כמות הבשר במתכון. כמו כן כמו בהכנת קציצות על מנת שהמילוי בשר לא יצר דחוס וקשה אני ממליצה להוסיף לו תפוח אדמה מגורד בפומפייה או קמח מצה.

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *