כשישבתי עם ליקי בפעם הראשונה להבין איזה מין מתכונים היא רוצה ללמוד להכין, שאלתי אותה מה האוכל האהוב עליה, והתשובה הייתה חד משמעית: אורז, טחינה סלט. חוץ מזה היא אמרה, "אני אוהבת סנדביצ'ים, לעבור ליד השיש לקחת פרוסה לזרוק עליה גבנ"צ ואני מסודרת.
מצויין, חשבתי לעצמי. תכף אני אעשה פה שידוך: ליקי תכירי – טחינה סלק, טחינה סלק תכירי – ליקי.
אני אוהבת טחינה, אבל האמת היא שאני אוהבת בעיקר טחינה גולמית! בבית נגיד, על הסלט אני מזלפת קצת טחינה גולמית ישר מהצנצנת וזה הכי טעים לי ככה, בנטורל.
כשאני כבר מכינה טחינה בבית כמעט תמיד אני כבר משדרגת לטחינה סלק, עם צבע ורוד מטריף וטעם אדמתי, מתקתק של סלק, ויש את המרכיב הסודי שלי שהופך את הטחינה סלק שלי להכי הכי הכי טעימה – ג'ינג'ר.
אז הבאנו לכם פה את מתכון הקוויקילישס האולטימטיבי: טחינה טעימה בטרוף, קלה להכנה, בריאה (יש בהמשך גם הצעת הגשה – אחת מיני רבות אפשריות) לסנדביץ' משגע שבא בול אחרי אימון, או סתם ככה בצהרים.
אתם עוד פה?
קדימה, תתארגנו על מצרכים ולכו דחוף להכין טחינה סלק!
מחפשים עוד מתכוני קוויקילישס? תנסו את סושי בודהה בול
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
1/2 כוס טחינה גולמית
5 ס״מ ג'ינג'ר טרי
2-3 שיני שום
1 כף סילאן או מייפל
1 סלק גדול
מיץ מחצי לימון
3-4 כפות מים קרים
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- עוטפים את הסלק בנייר כסף ואופים כ45 דק עד שהסלק מתרכך
- קולפים את הסלק וחותכים אותו גס
- שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם
הצעת הגשה:
אפשר לשלב את הטחינה בהמון מאכלים! זה נהדר בסלטים, כמטבל ליד קציצות, במצע לירקות קלויים וכמובן בסנדביץ'!
זו הצעה (אחת מיני רבות אפשריות) לסנדביץ' "סביח" עם טחינה סלק שאני וליקי אוהבות במיוחד!
מצרכים:
1 לחמנייה או פיתה או לחם שאוהבים
2-3 כפות טחינה סלק
3-4 פרוסות חציל קלוי או סלט חצילים
1 ביצה קשה
ירקות שאוהבים
מעט סחוג או אריסה
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- חוצים את הלחמנייה ומורחים על צד אחד שכבה נדיבה של טחינה סלק
- מורחים על צידה השני מעט סחוג או אריסה
- פורסים את הביצה הקשה לפרוסות
- מסדרים על הטחינה פרוסות של חציל וביצה
- פורסים דק ירקות ומניחים על הביצה
- ממליחים קלות ומפלפלים