טורטייה עדשים ב3 צבעים מ3 מצרכים ב3 דק עבודה. זה פתרון מושלם כשחוזרים הבייתה גוועים ורוצים לאכול משהו מהיר, זה פתרון מושלם אחרי אימון כי זה מלא חלבון, זה פתרון מושלם לרחת לעבודה או ללימודים כי זה טעים לאללה ומגוון קצת מהסנדביץ הרגיל…
מכינים בלילה (וכשאני אומרת מכינים אני מתכוונת מערבבים 2 וחצי מצרכים בקערית), קולים אותה כמה דק' על מחבת והופ יש לכם טורטייה עדשים מושלמת. ממלאים במה שאוהבים מגלגלים או מקפלים וזו ארוחה טעימה, מזינה וקלה.
וכן, הילדים שלי מתים על זה ולוקחים טורטייה עדשים מגולגלת בקופסה לגן.
רוצים עוד רעיונות למנות קלות ומהירות? נסו את המתכון שלי לפיצה מהירה
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לטורטייה כתומה:
3 כפות קמח עדשים כתומות
1/3 כוס חלב שיבולת שועל של אלפרו או כל נוזל אחר שאוהבים
מלח
פלפל שחור
לטורטייה ירוקה:
3 כפות קמח עדשים כתומות
חופן נדיב של תרד/קייל ועשבי תיבול שאוהבים
1/3 כוס חלב שיבולת שועל של אלפרו או כל נוזל אחר שאוהבים
מעט פתיתי צ'ילי גרוס
מלח
פלפל שחור
לטורטייה וורודה:
3 כפות קמח עדשים כתומות
1/4 סלק קטן אופי או מבושל ללא קליפה
1/3 כוס חלב שיבולת שועל של אלפרו או כל נוזל אחר שאוהבים
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- בשייקר או מעבד מזון טוחנים יחד את כל מרכיבי הבלילה. הבלילה צריכה להיות די נוזלית (אם צריך מוסיפים עוד מעט נוזל)
- יוצקים את הבלילה על מחבת קרה עם ציפוי מונע הידבקות (*ראו הערה למטה לגבי גודל המחבת) ומטלטלים את המחבת עד שהבלילה מפוזרת באופן אחיד על כל תחתית המחבת
- מניחים את המחבת על להבה בינונית וקולים את הטורטייה כ3 דק עד שהבלילה מתייבשת ואפשר בקלות להפריד את שולי הטורטייה מהמחבת
- הופכים בזהירות (אני חושבת שהכי קל זה להפוך בידיים) וקולים את הטורייה עוד כ1 דקה מצדה השני
- ממלאים במה שאוהבים ומגלגלים
הערות ושדרוגים:
- אם אין לכם קמח עדשים בבית אפשר להשתמש בכל קמח קטנייה אחר (קמח חומוס למשל) או לטחון היטב עדשים כתומות
- חשוב מאוד להשתמש במחבת עם ציפוי מונע הידבקות היות ואנחנו לא משתמשים בכלל בשמן
- קוטב המחבת מגדיר את קוטב הטורטייה (אז תבחרו את המחבת לפי גודל הטורטייה שתרצו)
- אפשר לשדרג את הטורטיות שבכל תיבול או תוספת שאוהבים (עשבי תיבול, זיתים, תירס, שומשום וכו')
- המתכון בשיתוף אלפרו
תודה על המתכון ועל החשק לנסות להכין. קניתי עדשים כתומות כדי לטחון לקמח עדשים עבור הטורטיות, ותוהה אם לא עדיף להשרות במים ולטחון אותן מונבטות או לפחות אחרי השריה. תודה
אפשר בהחלט להנביט או לטחון אחרי השרייה. במקרה כזה טוחנים ישר עם הנוזלים… אין צורך לטחון לקמח ואז לערבב עם נוזל