חטיפי גרנולה
חטיפי גרנולה

בדיוק כמו ששנים אכלתי גרנולה קנויה, עד שגיליתי כמה קל להכין גרנולה ביתית טעימה פי אלף מכל גרנולה שתקנו, ככה בדיוק קרה לי גם עם חטיפי גרנולה.

הרי חטיף גרנולה זה המצאה נהדרת. חטיף קטן לפתוח את הבוקר טוב, או לזרוק בתיק לעת צרה… יש המון סוגים של חטיפי גרנולה, בכל חנות, מכולת או סופר תמצאו מגוון לא קטן. אבל כמו הרבה דברים אחרים ברגע שמגלים מתכון טוב להכנה ביתית, פתאום מבינים כמה הביתי הרבה יותר שווה… ההכנה די פשוטה, ואפשר לשלוט בדיוק במה נכנס לנו לגוף, וגם וזה חשוב לי לא פחות, לדייק את הטעמים שיהיו בדיוק בדיוק בדיוק מה שאני אוהבת….

העקרון של החטיף הזה הוא נורא פשוט: מכינים גרנולת קוואקר מהירה (קאווקר צריך פחות זמן קלייה משיבולת שועל עבה), מערבבים אותה עם תוספות שאוהבים (חשוב שתהיה תוספת אחת שקושרת-מדביקה את הכל יחד), משטחים, מקררים, חותכים…

ונהנים!

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לגרנולה:

1/4 כוס מייפל

5 כפות שמן זית או חמאה

1 כף שמן קוקוס

2.5 כוסות קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)

1 כוס שקדים פרוסים

מעט מלח

1/2 כפית קינמון

 

מצרכים לחטיפים:

1/2 כוס דבש

1 כוס שבבי קוקוס קלוי

1 כוס בננה מיובשת

2/3 כוס חמאת בוטנים טבעית

1/4 כוס סוכר חום דמררה

מעט מלח

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 160 מעלות
  • בסיר קטן מחממים 1/4 כוס מייפל, וחמאה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה
  • בקערה גדולה מערבבים קוואקר, שקדים, מלח, וקינמון.
  • מוסיפים את הדבש החם ומערבבים היטב
  • מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה
  • אופים כ15-20 דק עד שהגרנולה זהובה ופריכה, מדי פעם מערבבים כדי שהגרנולה לא תישרף
  • מוציאים ומצננים לחלוטין
  • שוברים את הבננות המיובשות לחתיכות קטנות
  • מחזירים את הגרנולה לקערה, מוסיפים קוקוס ובננות מיובשות ומערבבים
  • מרפדים תבנית 20X20 בנייר אפייה
  • בסיר קטן שמים דבש, חמאת בוטנים סוכר חום ומלח ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה
  • יוצקים את התערובת לקערה עם הגרנולה ומערבבים היטב
  • מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה
  • מהדקים היטב את התערובת לשכבה מהודקת
  • מכסים ומעבירים למקרר לשעתיים
  • מחלצים מהתבנית ובעזרת סכים חדה חותכים לחטיפים (מלבניים או מרובעים)

 

הערות ושדרוגים:

  • אפשר כמובן לגוון ולשנות את התוספות ששמים בחטיפים, כל פרי מיובש שאוהבים, שוקולד צ'יפס, צ'יה, אגוזים וכו', הכל מתאים.
  • לגרסה ללא גלוטן משתמשים בקוואקר ללא גלוטן
  • לגרסה טבעונית משתמשים בשמן במקום חמאה
  • המתכון בשיתוף קוואקר
Share:
  • 5622
  • 3
  • 0

3 thoughts on “חטיפי גרנולה”

  1. היי תמרה, החטיף יצא מעולה והילדים עפו עליו. גם כאלה שלא אוהבים גרנולות למיניהן… רק הערה קטנה- במתכון מופיע שצריך להשתמש בדבש וגם במייפל (בחומרים) אבל בהוראות הכנה כתבת פעמיים דבש. לאיזה שלב צריך להוסיף את המייפל?

    1. היי איילת! תודה על ההערה!
      המייפל הוא בשלב הראשון עם החמאה, הוא נותן את המתיקות לגרנולה בעצם.
      תיקנתי במתכון

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *