הקבב המושלם
הקבב המושלם

כבר שבועות שבא לי שווארמה בפיתה. לא נעים לי לומר כמה שווארמה אכלתי בשבועות האחרונים. ביום ראשון שעבר אכלתי שווארמה פעמיים ביום אחד… בצהרים במפגש רמב"ם ובערב אחרי הים, בקוסם.

הבוקר התחלפה הדודה שלי. עדיין בא לי פיתה שמטפטפת על הסנטר מיץ וטחינה, אבל מעתה אני מעוניינת להחליף את השווארמה בקבב. כן קוראים לי תמרה וקמתי בבוקר יום א עם חשק עז לקבב.

הסתכלתי בבלוג, וראיתי שעוד לא העלתי את המתכון שלי לקבב המושלם (למרות שצילמתי אותו אי שם בזמן הקורונה), ואמרתי לעצמי רק בשביל הסיכוי הקטנטן, שיש עוד משוגעים כמוני שקמו הבוקר עם השיגעון לקבב אני מעלה את המתכון הזה עכשיו.

כי אם כבר קבב אז שיהיה קבב מושלם.

 

כמה כייף זה קבב על מנגל
צילום: אסף קרלה

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי אינסטגרם!

 

מצרכים:

500 ג בשר טחון

150 ג שומן כבש טחון

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי נענע

1 בצל סגול

1 פלפל ירוק חריף

1/2 חציל

1 כ גרגרי כמון

1 כף נענע יבשה

4-5 כפות צנוברים

מלח

פלפל שחור

 

הוראות הכנה:

  • קוצצים את כל המרכיבים דק דק
  • בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה
  • מכדררים לכדורים ומשטחים אותם מעט
  • צולים על המנגל או על מחבת לוהטת
  • מומלץ להגיש עם טחינה וסלט

 

הערות ושדרוגים:

  • אל תוותרו על שומן כבש בתערובת של הקבב. זה מה שנותן לו את הטעם והעסיסיות
  • החציל הוא ממש לא חובה, אבל תנסו אותו פעם אחת ותראו איזו רכות נהדרת הוא מוסיף לקבב
  • התיבול הזה הוא הכי טעים בעיני כי הוא גם רענן, אבל כמובן שאפשר לוותר ו/או להוסיף לתיבול כל מה שרוצים
  • אני משתדלת מאוד לא להקפיא אוכל, אבל אם אתם רוצים, אין בעיה להכין כמות גדולה של קבב ולשמור במקפיא שיהיה לעת צרה
Share:
  • 4530
  • 4
  • 0

4 thoughts on “הקבב המושלם”

  1. היי, האם יש צורך לכתוש את גרגרי הכמון? אם אני משתמשת בחציל קלוי מוכן, כמה כפות זה בערך לכמות הנ"ל? חג שמח ושנה טובה.

    1. היי בתיה! לא כותשים את גרגרי הכמון.. משאירים אותם שלמים ומערבבים לתוך תערובת הבשר. אם את משתמש בחציל קלוי מוכן את צריכה משהו כמו 1/2 כוס

  2. א. באיזה בשר את משתמשת?
    ב. האם את החציל שמים טרי ללא טיפול?
    תודה על כל המתכונים שאת משתפת. כיף לעקוב אחריך

    1. אני אוהבת להשתמש בצוואר או צלעות טחונים ואני מבקשת שיטחנו לי לקבב גם שומן כבש. החציל הוא קלוף וחתוך לקוביות קטנות ומכניסים אותו למסה של הקבב כשהוא טרי

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *