גאלט מלוח עם סלק, בצל מטוגן וגבינת עיזים
גאלט מלוח עם סלק, בצל מטוגן וגבינת עיזים

לקראת שבועות כולם בלחץ. כמות השאלות והזעקות לעזרה שמגיעות אלי היא בלתי נתפסת. ובעיני שבועות הוא דווקא החג הכי קליל. פלטת גבינות שווה, איזה סלט או שניים ומאפה אחד טוב זה מה שצריך.

מאפה טוב ממש לא חייב להיות סיפור. באמת שאין מה להילחץ! ובמיוחד בשביל הלחוצים וההיסטרים הכנתי את המתכון הזה: גאלט מלוח עם סלק, בצל מטוגן וגבינת עיזים. זה באמת מאפה קליל להכנה, ויש לי גם כמה קיצורי דרך שווים.

את הבצק מכינים ב3(!) דק במעבד מזון (ואם רוצים לקצר עוד יותר ולהשתמש בבצק מוכן, אני לא אכעס…). הבצל המטוגן – מגיע מוכן הישר מהמקפיא בסופר (זה המוצר האהוב עלי של דורות!). הסלק אמנם דורש זמן צלייה בתנור אבל זה מסוג הפעולות של "שגר ושכח" מכניסים תבנית לתנור ושוכחים ממנה עד שהבית מתחיל להריח מסלק מזוגג משגע.

אפילו בשלב ההרכבה של המאפה אין צורך להתאמץ, כי כל הכייף בגאלט זה הקיפול הלא מדוייק, לא מתאמץ, יש שיגידו אפילו מרושל.

אז אין צורך להילחץ, ואין סיבה להיסטריה. השבועות הזה מכינים את הגאלט המלוח הזה, עם סלקים ובצל מטוגן וגבינת עיזים גם, מנה משגעת במינימום התעסקות.

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים קלילים לשבועות? תנסו את המתכון שלי למק אנד צ׳יז

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים לבצק:

400 ג קמח

200 ג חמאה קרה

1/4 כוס מי קרח

3 חלמונים

מלח

 

מצרכים למילוי:

200 ג (1/2 חבילה) בצל מטוגן דורות

1 גליל גבינת עיזים

3-4 סלקים

4 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כף דבש

2 קוביות ג'ינג'ר דורות

מלח

פלפל שחור

 

להברשה:

1 ביצה

מלח גס

 

הוראות הכנה:

  • במעבד מזון שמים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים לתערובת פירורית
  • מוציאים למשטח עבודה מקומח קלות ומעבדים את הבצק ביד לבצק אחיד
  • אוספים את הבצק לכדור, משטחים מעט לצורה של דסקית, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
  • ומחממים תנור לחום של 200 מעלות
  • קולפים את הסלקים וחותכים אותם ל8 לאורך
  • שמים את הסלקים בתבנית צלייה
  • מוסיפים לתבנית שמן זית, דבש, בלסמי, ג'ינג'ר, מלח ופלפל ומערבבים היטב
  • אופים את הסלקים כ40-45 דק עד שהם מתרככים אך עדיין מוצקים
  • מוציאים ומצננים מעט
  • מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי של כ1/2 ס"מ
  • חותכים מהבצק עיגול גדול
  • מעבירים את עיגול הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה
  • מורחים על פנים עיגול הבצק את הבצל המטוגן בשכבה אחידה. חשוב להשאיר שוליים של כ2 ס"מ ללא לבצל
  • מפזרים על שכבת הבצל פיסות של גבינת עיזים
  • עורמים את הסלקים המזוגגים במרכז העיגול
  • מקפלים בצורה חופשית את שולי הבצק כלפי מרכז העיגול, כך שהם מכסים מעט את המילוי
  • מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה ובוזקים מעט מלח גס
  • אופים כ30-40 דק עד שהבצק פריך ושחום
  • הכי טעים להגיש לצד סלט ירוק

 

הערות ושדרוגים:

  • רוצים קיצור דרך נוסף: אין בעיה להשתמש בבצק פריך (מלוח) קנוי
  • אם אין לכם בצל מטוגן של דורות, אין בעיה להשתמש ב3 בצלים לבנים, לפרוס אותם דק ולטגן בסבלנות כ20 דק עד שהם ממש מקורמלים
  • המתכון בשיתוף דורות

 

Share:
  • 1032
  • 0
  • 0

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *