אזני פיל - עוגיות שהן חלום
אזני פיל - עוגיות שהן חלום

אזני פיל הן לא סתם עוגיות… הן חלום. זה עוגיות שמכינים משני מצרכים בלבד, ובעצם הן ממש ממש פשוטות להכנה, והתוצאה – משגעת! עוגיות יותר טעימות מכל עוגיית דומה שתקנו בחנות.

בגלל שיש פה רק שני מרכיבים (בצק עלים וסוכר), חשוב להקפיד על בצק עלים איכותי (על בסיס חמאה כמובן..). ההבדל בעוגיות האלו בין שימוש בבצק עלים בינוני לבצק עלים איכותי הוא הבדל של שמים וארץ. זה לגמרי מקום שבו שווה להשקיע ולקנות בצק טוב.

אזני פיל הן העוגיות האהובות על כולנו בבית, אבא שלי למשל מקבל פעם בשבוע קופסה עם עוגיות כאלו ומיד הוא מחביא אותה כדי שאף אחד לא יגנוב לו….

הן מושלמות עם הקפה, הן נשנוש פנטסטי, הן פריכות, הן קרמליות והן ממכרות.

ראו הוזהרתם.

 

רוצים עוד מתכונים שווים לעוגיות? תנסו את המתכון שלי למגולגלות תמרים

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

מצרכים:

1 ק"ג בצק עלים על בסיס חמאה

סוכר לבן

 

הוראות הכנה:

  • מרדדים את הבצק לעובי של כ1/2 ס"מ
  • מחלקים את בצק העלים לשני מלבנים שווים
  • מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו מלבן בצק אחד
  • מפזרים על מלבן הבצק סוכר בשכבה אחידה
  • מניחים על מלבן הבצק עם הסוכר את מלבן הבצק השני ומהדקים מעט
  • מפזרים על הבצק שכבה אחידה של סוכר, הופכים ומפזרים שכבת סוכר גל על צדו השני
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ3 מ"מ
  • בעזרת סכין קטנה וחדה מסמנים לאורך הבצק קו אמצע (חשוב לא לחתוך את הבצק! רק לסמן עליו קו בעדינות)
  • מגלגלים את הבצק משני קצוות המלבן כלפי קו האמצע, כל ששני הקצוות נפגשים במרכז, מהדקים בעדינות
  • מניחים את הבצק המגולגל על מגש מרופד בנייר אפיה ומכניסים למקפיא לכחצי שעה (זה קריטי! אל תדלגו על השלב הזה…)
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות
  • מוציאים את הבצק מהמקפיא ופורסים אותו לפרוסות בעובי של כ 1/2 ס"מ
  • טובלים כל רצועת בצק בסוכר מכל הצדדים
  • מסדרים את העוגיות במרווחים של כ5-6 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • אופים כ20 דקות עד שהעוגיות שחומות ופריכות

 

הערות ושדרוגים:

  • לשדרוג: אפשר למרוח על הבצק גם מעט מחית וניל או לערבב את הסוכר עם קינמון טחון.
  • אני אוהבת את העוגיות כשהן כהות ומאוד פריכות, אם רוצים עוגיות מעט רכות יותר או בהירות יותר מפחיתים 2-3 דק מזמן האפייה
  • לעוגיות פריכות במיוחד: בזמן האפייה מניחים על התבנית עם העוגיות תבנית נוספת שתלחץ את העוגיות ותמנע מהן לתפוח (אפשר להשתמש גם במגש ולהניח עליו משהו על משקל)
  • אפשר לפני האפייה להכניס חצי מכמות הבצק הפרוס לקופסה ולשמור במקפיא, ובעת הצורך להוציא ורק לאפות
Share:

2 thoughts on “אזני פיל – עוגיות שהן חלום”

    1. אני הכי אוהבת לקנות בצק עלים במאפיות! בתל אביב ההמלצה שלי היא על הבצק עלים של מאפיית לחמים או הבצק של מאפיית לה מולאן. אם אין לידך מאפייה שמוכרת בצק עלים, אפשר לקנות גם בצק עלים קפוא בסופר אבל אך ורק אם הוא על בסיס חמאה!

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *