אושפלאו של סבתא שרה
אושפלאו של סבתא שרה

אושפלאו זה המאכל הבוכרי האהוב עלי. אצלנו בבית מכינים אושפלאו כמעט בכל חג או ארוחה חגיגית. יש בנינו ויכוח תמידי סביב האושפלאו, למשל יש כאלו שאוהבים שהאורז יוצא יבשושי, ויש כאלו אוהבים שהאורז יוצא רוטב. יש מי שמעדיף אושפלאו עוף, ומי שמעדיף אושפלאו בשר, עם משמשים יבשים או רק צימוקים עם גרגרי חומוס או בלי…

על דבר אחד כולנו מסכימים: אושפלאו מגישים עם תועפות של גרגרי רימון מלמעלה. זה הכי טעים.

אני בטוחה שיש מלא גרסאות לאושפלאו, לכל משפחה בוכרית יש מתכון כזה או אחר, יש אושפלאו של גברים ואושפלאו של נשים שהם שני דברים שונים, ואל כולם יזדהו עם הגרסה שאני מפרסמת פה… אבל זו הגרסה האהובה עלי לאושפלאו, אושפלאו כמו שסבתא שלי הייתה מכינה, שהאורז יוצא קצת רטוב, גרסה של אושפלאו עם בשר, בלי משמשים ובלי חומוס, וכמובן גרגרי רימון מלמעלה.

זו הגרסה שתככב אצלי על שולחן החג.

חג שמח ושנה טובה!

 

רוצים עוד רעיונות למתכונים לחג? נסו את המתכון שלי לפאי תפוחים הולנדי עם רוטב טופי מושלם

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

 

מצרכים:

2 כוסות אורז יסמין מושרה כחצי שעה במים

1 ק"ג בשר לבישול ארוך (לחי/אונטריב/אוסובוקט וכו)

100 ג שומן כבש

2 עצמות מח

1/2 כוס שמן

5 בצלים גדולים פרוסים לחצאי טבעות דקות

1 כף גרגרי כמון שלמים (לא כמון טחון!)

8 גזרים חתוכים לגפרורים דקים

1 כוס צימוקים

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

גרגרי רימון

 

הוראות הכנה:

  • ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר
  • בסיר גדול מחממים את השמן
  • כשהשמן חם צורבים את קוביות הבשר היטב מכל הצדדים עד שהם שחומות
  • מוציאים את קוביות הבשר לצלחת
  • לאותו סיר (לא צריך לשטוף) מוסיפים שומן כבש, גרגרי כמון ובצל, ממליחים ומפלפלים ומטגנים כ5 דק עד שהבצל מתרכך
  • מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים עצמות,מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל
  • מכסים את הסיר מנמיכים להבה, ומבשלים כ3 שעות עד שהבשר רך
  • מוסיפים לסיר את הגזר והצימוקים ומסדרים אותם בשכבה אחידה
  • מסננים את האורז, ממליחים ומפלפלים אותו היטב ומערבבים
  • מוסיפים את האורז לסיר ומסדרים בשכבה אחידה
  • מוסיפים לסיר מים עד גובה של 1 ס"מ מעל פני האורז
  • מביאים את המים לרתיחה חזקה ומבשלים כ10 דק עד שהמים יורדים בכ3 ס"מ מתחת לפני האורז
  • מחדירים ידית של כף עץ דרך האורז עד תחתית הסיר ב4-5 מקומות, כך שייווצרו באורז חורים עמוקים (החורים האלו ישמשו כ"ארובות" שדרכן יעלו אדים שיבשלו את האורז)
  • מכסים את הסיר היטב ומבשלים על להבה נמוכה שעה.
  • פותחים את הסיר ומסדרים על צלחת הגשה בשכבות לפי סדר ההוצאה: אורז, עליו גזר וצימוקים ולמעלה הבשר.
  • לפני ההגשה מפזרים על הכל גרגרי רימון

 

 

 

Share:
  • 4711
  • 0
  • 4

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *