תבשיל ירוק משגע בהשראה פרסית:
מצרכים:
1/3 כוס שמן זית
1 כף גרגירי כמון
2 בצלים לבנים קצוצים
2 כרשות פרוסות
5-6 שיני שום פרוסות
1 ק״ג קוביות בשר שמתאים לבישול ארוך
1 כפית שטוחה כורכום
1 ראש סלרי קלוף וקצוץ
1 צרור כוסברה קצוצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 צרור שמיר קצוץ
1/2 כוס עלי נענע קצוצים
7-8 עלי מנגולד קצוצים
4 לימונים פרסים חצויים
5 לפתות קטנות חתוכות לרבעים
5 בייבי שומר
1 שקית של אפונה קפואה
קליפת לימון
1/2 כוס מיץ לימון
מים או ציר
אופן ההכנה:
- בסיר רחב מחממים את השמן זית
- כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, בצל, כרשה ושום ומטגנים כ4-5 דק
- מוסיפים את הבשר ומטגנים כ3-4 דק נוספות עד שהבשר שחום מכל צדדיו
- מוסיפים מים עד לכס״מ מעל הבשר, ומוסיפים מלח ופלפל שחור
- מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה כ3.5 שעות עד שהבשר רך
- אחרי 3.5 שעות מוסיפים לסיר את כל יתר המרכיבים מלבד האפונה ומבשלים עוד 50 דק
- אחרי 50 דק מוסיפים את האפונה ומבשלים 10 דק נוספות
- מגישים עם אורז
מומלץ לפני ההגשה לפזר מעל גרגירי רימון