אני מודה, ריזוטו זו לא מנה שאני מכינה הרבה בבית. זו מנה שלוקחת זמן, זו מנה שחיתות, זו מנה כבדה. שלא תטעו, אני אוהבת ריזוטו מאוד! אבל האמת היא שאני מכינה ריזוטו רק בארועים חגיגיים… ובארועים כאלו, אם כבר ריזוטו, הכי אני אוהבת להכין ריזוטו דלורית ופטריות.
האמת היא שההכנה של הריזוטו היא קלה יותר ממה שנדמה, וכשתופסים את הפרנציפ זה ממש משחק ילדים.
נכון, התהליך קצת ארוך ומייגע, אבל בסופו מקבלים צלחת חגיגית, אלגנטית, קרמית, שמנמנה וטעימה של ריזוטו דלורית ופטריות עם תלולית פרמזן. ואל תשכחו לשמור לכם כוס מהיין הלבן, מגיע לכם אחרי כל העבודה שהשקעתם!
מחפשים מתכונים נוספים עם פטריות? תנסו את המתכון שלי לפסטה שמנת ופטריות מושלמת
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

ריזוטו דלורית ופטריות
ריזוטו חגיגי, קרמי ועשיר בטעמים עם ציר פטריות פורצ'יני, דלורית ופטריות פורטבלו. מנה אלגנטית ומפנקת המוגשת עם תלולית פרמזן ועירית קצוצה.
מצרכים
אופן ההכנה
- מכינים ציר: בסיר בינוני שמים את כל מרכיבי הציר ומביאים לרתיחה. מכסים ומנמיכים להבה ומבשלים על להבה נמוכה כ20 דק.
- קולפים וקוצצים קטן את השום, שאלוט, דלורית ופורטבלו
- בסיר שטוח ורחב מחממים 4 כפות שמן זית ו20 ג חמאה
- מוסיפים את המרווה והטימין ומטגנים כ2-3 דק
- מוסיפים את הירקות הקצוצים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך ערבוב כ4-5 דק עד שהירקות מתחילים להתרכך
- מוסיפים את היין והאורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד כ3-4 דק עד שהיין מתאדה
- מוסיפים מצקת מהציר ומערבבים היטב, כשהציר התאדה לחלוטין מוסיפים מצקת נוספת
- חוזרים על הפעולה לפי הצורך. הריזוטו צריך להתבשל במשך כ15-20 דק
- מוסיפים לסיר 40 ג' חמאה ו50 ג' פרמזן מגוררת ומערבבים היטב
- מכבים את האש ומעבירים לצלחת הגשה
- מפזרים למעלה פרמזן מגוררת ועירית קצוצה ומגישים מיד
הערות
השימוש בציר חשוב מאוד לטעמים של הריזוטו, ריזוטו על בסיס מים הוא תפל ולא טעים. אפשר כמובן להשתמש בכל ציר שיש לכם (ואני ממליצה שתמיד יהיה איזשהו ציר קפוא במקפיא), אם יש לכם ציר קפוא תוכלו לדלג על שלב הכנת הציר וזה יקצר לכם מעט את התהליך. תשתמשו ביין טוב! החוק אומר להשתמש בבישול רק ביין שהייתם מוכנים לשתות. יין גרוע יכול לקלקל את הטעמים של הריזוטו כולו. חשוב מאוד לערבב את הריזוטו כל הזמן. הערבוב עוזר לאורז להפריש את העמילן וזה הופך את הריזוטו לקרמי. אפשר כמובן לגוון בירקות שמוסיפים לריזוטו, אפונה, תרד, תירס וכו' בגדול איזה ירקות שאוהבים.