לקציצות:
750 גר׳ פרגיות טחונות
1/2 צרור כוסברה
1 בצל סגול
5 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר
3 שיני שום
קליפה מגורדת מלימון 1
1 תפ״א בינוני
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
לקארי:
1/2 כפית קינמון
1 כפית זרעי שומר
1/2 כפית זרעי חרדל
1 כפית גרגירי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית כורכום טחון
1 כפית פלפל לבן
שמן זית
1 בצל לבן גדול קלוף
10 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף
1 צ׳ילי אדום
5-6 שיני שום
2 עגבניות
2 תרמילי הל
2 עלי דפנה
2 גזרים
250 גר שעועית ירוקה
1/2 כרובית
1 כוס אפונה (קפואה או טרייה)
1 כף סוכר
1 פחית קרם קוקוס
מים
מלח
פלפל שחור
להגשה:
כוסברה
קשיו
הוראות הכנה:
- שמים את הפרגיות הטמונות בקערה גדולה
- שמים במעבד מזון את הכוסברה, בצל, שום, ג׳ינג׳ר, קליפת לימון, טוחנים למחית חלקה
- קולפים את התפ״א ומגרדים אותו בפומפייה דקה
- סוחטים את התפ״א היטב ומוסיפים לקערה עם הפרגיות
- מוסיפים לקערת הפרגיות את מחית הכוסברה, 2 ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- בידיים רטובות מכדררים את התערובת לכדורים בגודל של כדורי פינג פונג
- מכניסים את הקארי: מכתש ועלי/מטחנת תבלינים/מעבד מזון טוחנים את קינמון, זרעי שומר, זרעי חרדל, גרגירי כמון, זרעי כוסברה, כורכום ופלפל לבן
- בסיר רחב ונמוך שמים 5-6 כפות שמן זית את ההל, עלי הדפנה ואת התבלינים הטחונים ומטגנים כ3-4 דק תוך ערבוב
- בנתיים שמים במעבד מזון את הבצל ג׳ינג׳ר, צילי, שום ועגבניות וטוחנים למחית חלקה
- מוסיפים את המחית לסיר ומטגנים כ10 דק
- קולפים את הגזר וחותכים אוצו לקוביות בגודל של כ1 ס״מ
- מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים
- מוסיפים את הגזר והכרובית לסיר ומערבבים היטב, מטגנים כ3-4 דק
- מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי הירקות
- מוסיפים סוכר, מלח ופלפל מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
- קוטמים לשעועית הירוקה את הקצוות וחותכים אותה לפיסות בגודל של כ2 ס״מ
- כשהרוטב רותח מכניסים לסיר את השעועית ומערבבים
- מסדרים בתוך הרוטב את הקציצות סביב סביב, מנמיכים את האש ומבשלים כ15 דק
- אחרי 15 דק הופכים את הקציצות בתוך הרוטב
- מוסיפים כוס אפונה ופחות קרם קוקוס, מערבבים היטב (אך בזהירות שהקציצות לא יתפרקו)
- מבשלים 5 דק נוספות
- לפני ההגשה מפזרים על התבשיל כוסברה וקשיו