לקציצות:

750 גר׳ פרגיות טחונות

1/2  צרור כוסברה

1  בצל סגול

5  ס״מ שורש ג׳ינג׳ר

3  שיני שום

קליפה מגורדת מלימון 1

1 תפ״א בינוני

2  ביצים

מלח

פלפל שחור

 

לקארי:

1/2  כפית קינמון

1  כפית זרעי שומר

1/2  כפית זרעי חרדל

1  כפית גרגירי כמון

1 כפית זרעי כוסברה

1  כפית כורכום טחון

1  כפית פלפל לבן

שמן זית

1  בצל לבן גדול קלוף

10  ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קלוף

1  צ׳ילי אדום

5-6  שיני שום

2  עגבניות

2 תרמילי הל

2  עלי דפנה

2  גזרים

250  גר שעועית ירוקה

1/2 כרובית

1 כוס אפונה (קפואה או טרייה)

1 כף סוכר

1 פחית קרם קוקוס

מים

מלח

פלפל שחור

 

להגשה:

כוסברה

קשיו

 

הוראות הכנה:

  • שמים את הפרגיות הטמונות בקערה גדולה
  • שמים במעבד מזון את הכוסברה, בצל, שום, ג׳ינג׳ר, קליפת לימון, טוחנים למחית חלקה
  • קולפים את התפ״א ומגרדים אותו בפומפייה דקה
  • סוחטים את התפ״א היטב ומוסיפים לקערה עם הפרגיות
  • מוסיפים לקערת הפרגיות את מחית הכוסברה, 2 ביצים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה
  • בידיים רטובות מכדררים את התערובת לכדורים בגודל של כדורי פינג פונג
  • מכניסים את הקארי: מכתש ועלי/מטחנת תבלינים/מעבד מזון טוחנים את קינמון, זרעי שומר, זרעי חרדל, גרגירי כמון, זרעי כוסברה, כורכום ופלפל לבן
  • בסיר רחב ונמוך שמים 5-6 כפות שמן זית את ההל, עלי הדפנה ואת התבלינים הטחונים ומטגנים כ3-4 דק תוך ערבוב
  • בנתיים שמים במעבד מזון את הבצל ג׳ינג׳ר, צילי, שום ועגבניות וטוחנים למחית חלקה
  • מוסיפים את המחית לסיר ומטגנים כ10 דק
  • קולפים את הגזר וחותכים אוצו לקוביות בגודל של כ1 ס״מ
  • מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים
  • מוסיפים את הגזר והכרובית לסיר ומערבבים היטב, מטגנים כ3-4 דק
  • מוסיפים לסיר מים עד לכיסוי הירקות
  • מוסיפים סוכר, מלח ופלפל מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
  • קוטמים לשעועית הירוקה את הקצוות וחותכים אותה לפיסות בגודל של כ2 ס״מ
  • כשהרוטב רותח מכניסים לסיר את השעועית ומערבבים
  • מסדרים בתוך הרוטב את הקציצות סביב סביב, מנמיכים את האש ומבשלים כ15 דק
  • אחרי 15 דק הופכים את הקציצות בתוך הרוטב
  • מוסיפים כוס אפונה ופחות קרם קוקוס, מערבבים היטב (אך בזהירות שהקציצות לא יתפרקו)
  • מבשלים 5 דק נוספות
  • לפני ההגשה מפזרים על התבשיל כוסברה וקשיו

 

Share:

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *