קציצות דגים עם צ'אטני מנגו
מצרכים לקציצות:
600 גרם פילה דג לבן טחון ללא העור
1/2 צרור כוסברה
1 בצל לבן בינוני
2 שיני שום
מלח
פלפל שחור
מצרכים לצ'אטני:
4 כפות שמן זית
3עלי דפנה
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי שומר
1 כפית זרעי חרדל
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית כורכום
3/4 כפית שטוחה קינמון
1 בצל לבן גדול
6 ס"מ שורש ג'ינג'ר
5 שיני שום
1 פלפל צ'ילי אדום מנוקה מחרצנים
3 מנגו בינוניים בשלים
4 כפות סוכר חום
1 כפית רכז תמרינדי
3/4 כוס מים
מלח
פלפל שחור
להגשה:
כוסברה קצוצה
צ'ילי אדום פרוס
גרגרי רימון
הוראות הכנה:
- מכינים את הצ'אטני: בסיר קטן מחממים את השמן והתבלינים ומטגנים 2-3 דקות.
- קוצצים דק את הבצל, ג׳ינג׳ר, שום, צ׳ילי.
- מוסיפים לסיר ומטגנים כ5-6 דקות.
- קולפים את המנגו חותכים אותו לקוביות בגודל של כ-1 ס״מ ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30-40 דק עד שהמים מתאדים והמרקם נהיה סמיך ודביק כמו של ריבה.
- מסירים מהלהבה ומניחים להצטנן.
- מכינים את הקציצות: במעבד מזון טוחנים את הבצל, כוסברה ושום ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את הדג, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- בידיים משומנות יוצרים קציצות בגודל של כדורי פינג פונג.
- מחממים במחבת רחבה שמן זית.
- כשהשמן חם מטגנים את הקציצות כ3-4 דק מכל צד עד שהן זהובות.
- מסדרים את הקציצות בצלחת, מניחים כפית גדושה של צ׳אנטי על כל קציצה מפזרים על כל קציצה מהכוסברה, צ׳ילי ורימון.