בגן של יולי יש ילד עם אלרגיה חמורה לחלב… אז אני תמיד עסוקה בלמצוא פתרונות כייפים וטעימים לכיבוד, נשנוש ועוגה ללא מוצרי חלב. לעוגת יומהולדת כבר מצאתי פתרון, עוגת יום הולדת הכי טעימה בעולם (שיש לה גרסה פשוטה ללא חלב). אבל השבוע יש קבלת שבת בגן וניסיתי לחשוב על משהו כייפי לשלוח עם יולי.
קייק פופס זה כזה פתרון כייפי! בגדול זה ממש כמו כדורי שוקולד, רק מכינים אותם משאריות של עוגה בחושה. מערבבים, מגלגלים לכדורים, טובלים בשוקולד מומס ומקשטים. זה כל כך טעים, ומשמח, וגם פעילות מושלמת לעשות עם הילדים.
אני משתמשת לגרסה ללא חלב בנוט מילק של אלפרו ובשמן קוקוס, אבל לגרסה חלבית אפשר להשתמש בחלב רגיל וחמאה.
אז מה אתם אומרים כדורי שוקולד קלאסים או קייק פופס?
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
1 עוגה בחושה בתבנית אינגליש באיזה טעם שאוהבים
1/4 כוס חלב נוט מילק של אלפרו או חלב אחר שאוהבים
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
30 ג שמן קוקוס מומס או חמאה ממוסת
250 ג שוקולד מומס או ממרח שוקולד
לציפוי:
200 ג שוקולד מריר/חלב/לבן
סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
- מפוררים את העוגה בידיים לקערה גדולה
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה במרקם "בוץ"
- מכסים ומכניסים למקרר לכ30 דק
- יוצרים מהתערובת כדורים (ממש כמו כדורי שוקולד)
- נועצים בכל כדור קיסם, מקל או שיפוד קצר
- מכניסים את הכדורים למקפיא לשעה לפחות
- בסיר כפול או במיקרו ממיסים את השוקולד
- טובלים בזהירות כל כדור בשוקולד המומס ומקשטים בסוכריות
הערות ושדרוגים:
- את הקייק פופס אפשר להכין משאריות עוגה, מעוגה ביתית או מעוגה בחושה קנויה
- בשביל שיהיה נח לכדרר את התערובת לכדורים חייבים לקרר אותה במקרר.. אם אחרי 30 דק נראה לכם שהתערובת עוד רכה מאוד אפשר להכניס אותה ל10 דק למקפיא
- חשוב מאוד להקפיא היטב את הכדורים לפני הציפוי. הכדורים הקפואים לא נופלים מהמקל בזמן הטבילה בשוקולד, וגם השוקולד מתקשה עליהם במהירות כשהם קפואים
- בשביל הגיוון וכי זה כייף אפשר להמיס שוקולד בכמה צבעים לציפוי
- אפשרות לטבעוני: במקום חמאה משתמשים בשמן קוקוס
- המתכון בשיתוף אלפרו