יש כמה מאכלי פסח שאנחנו לא מוותרים עליהם בשום אופן, כאלו שתמיד יופיעו על שולחן החג שלנו… קניידלעך למשל, בעיקר בגרסה של אבא שלי שהם ממולאים בכבד קצוץ… אבל הכי הכי אני אוהבת, והמנה שאני מחכה לה כל השנה היא קבוב רוראן שזה בעצם סופריטו בוכרי, עם קבב במקום עם חתיכות בשר.
סבתא שלי הייתה מכינה קבוב רוראן, ועד היום אני זוכרת איך היא יוצאת מהמטבח הקטן בדירה שבה היא גרה על צלחת ענקית מלאה בקבבים ותפוחי אדמה שחומים ונימוחים, מתחתיהם מבצבצים קצוות של מצה.
ואני, שאני שונאת מצות, חיכיתי כל פעם שכולם יסיימו להעמיס את הצלחות רק בשביל לקחת חתיכה מהמצה שבתחתית הצלחת, שספגה את כל המיץ מהתבשיל… אין אין אין טעים כזה, זה ביס חלומי.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים לקבב:
1 ק״ג בשר טחון
150 ג שומן טחון (בקר או כבש)
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית גרגרי כמון שלמים
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
מצרכים לסיר:
10 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל של כ3 ס״מ
3 בצלים קלופים ופרוסים לחצאי טבעות דקות
1 כף גרגרי כמון שלמים
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
- מכינים את הקבב: בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים של הקבב לתערובת אחידה
- בידדים משומנות יוצרים מהתערובות קבבים שמנמנים ופחוסים
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק
- כשהשמן חם מטגנים בו את תפוחי האדמה בנגלות (כ1/3 כמות בכל פעם) עד שהם מזהיבים
- מוציאים את תפוחי האדמה המטוגנים למסננת, בוזקים מלח ופלפל שחור ומערבבים
- בסיר שטוח ורחב מחממים שמן בגובה של כ1/2 ס״מ
- כשהשמן חם צורבים בו את הקבבים כ2-3 דק מכל צד עד שהם משחימים, מוציאים לצלחת
- משאירים בסיר כ1/2 כוס שמן, מוסיפים את גרגרי הכמון ופרוסות הבצל ומטגנים כ7-8 דק עד שהבצל מזהיב קלות
- מוסיפים את הקבבים ותפוחי האדמה לסיר, מוסיפים 1.5 כוס מים רותחים, מלח ופלפל ומערבבים בזהירות
- מכסים את הסיר ומנמיכים להבה ומבשלים כ30 דק
- פותחים את הסיר, מוסיפים כ1/2 כוס מים רותחים, מערבבים בזהירות, מכסים ומבשלים כ30 דק נוספות
- לפני ההגשה מרפדים צלחת הגשה גדולה במצות (אני ממליצה טיפונת להרטיב אותן במים), את התבשיל כולו (כולל המיץ) יוצקים בזהירות על המצות ומגישים