מצד אחד החגים נפלו מצויין השנה, כל החגים יוצאים באמצע שבוע וככה הרווחנו המון ימי חופש. כייף. מצד שני, זה אומר שאף ארוחת חג לא התלבשה על ארוחת שישי, ולכן יש המון ארוחות והמון בישולים.
רק אתמול סיימנו עם המפסקת והמתחלת, והנה מחר כבר שישי ושוב יש ארוחה… אז קבלו את הפתרון שלי: עוף בתנור עם עגבניות וזיתים, מנה עיקרית בלי אחד, שלוקח בדיוק 3 דקות להכין וכולם, כולל כולם אוהבים.
אז מנה של עוף בתנור כבר יש לכם, רק תדאגו לאיזה אורז או תפוחי אדמה ליד, ואתם מסודרים עם ארוחה למחר. מילה שלי.
View this post on Instagram
רוצים עוד רעיונות למתכוני עוף שווים? נסו את המתכון שלי לעוף עם זיתים ושומר
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
8 פולקעס
8-10 שיני שום
2 בצל סגול
700 ג עגבניות שרי צבעוניות
1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים
3-4 עלי מרווה
1 כף עלי טימין
חופן עלי בזיליקום
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ בלסמי או חומץ שרי או חומץ בן יין
3 כפות סוכר או מייפל
1/2 כוס מים
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- בתבנית צלייה שמים את כל המרכיבים מלבד העוף ומערבבים היטב
- מסדרים את הפולקעס בתבנית
- יוצקים על הפולקעס מתערובת העגבניות שבתבנית
- מכסים את התבנית בנייר כסף
- בעזרת סכין קטנה וחדה מחוררים את נייר הכסף ב3-4 נק'
- מכניסים לתנור ואופים כ30 דק
- מסירים את נייר הכסף, יוצקים מהנוזלים שבתבנית על העוף וממשיכים לצלות עוד כ30-40 דק עד שהעוף שחום ומעט פריך
הערות ושדרוגים:
- חריף תמיד מוסיף, אז מי שרוצה יכול בהחלט להוסיף לתבנית צ'ילי טרי, טבסקו, שבבי צ'ילי או אפילו פפריקה חריפה
- אני מתה על שילוב של תפוחי אדמה ועגבניות, אז אפשר בהחלט להוסיף לתבנית הזו גם קוביות של תפוחי אדמה
- אני הכנתי את התבנית הזו עם פולקעס, אבל כמובן שאפשר להכין אותה גם מכרעיים או מעוף שלם ולהאריך את זמן הצלייה בהתאם
הסוכר פוגם בטעם,שמתי רק שתי כפות סוכר ויצא מתוק מדי ..חבל