אני מאוד אוהבת עוגות דבש, אבל מסוג מאוד מסויים. הכי אני אוהבת את ה"עוגת בוקר" ההולנדית, שהיא בעצם עוגת דבש מתובלת במלא תבלינים חמים. אני גם מאוד אוהבת קינוחי תפוחים וגם פה אחד האהובים עלי מגיע מהולנד.. פאי תפוחים הולנדי עם רוטב טופי מושלם. אז השנה החלטתי להכין לארוחת החג שלי עם חוות תקוע ביחד עם עסקים מהצפון שהפעילות שלהם נפגעה במלחמת קינוח משולב: עוגת דבש מתובלת עם תפוחים.
זה מתחיל בתפוחים מקורמלים (שזו תמיד התחלה טובה)… ועליהם יוצקים תערובת של עוגת דבש בחושה פשוטה אך מתובלת. אופים ואחרי האפייה הופכים.
התוצאה שמקבלת? קלאס ב0 מאמץ. עוגת דבש מתובלת עם תפוחים מקורמלים ורכים מלמעלה, ביס שהוא חלום.
תגידו את האמת… באיזו קבוצה אתם? עוגת דבש או עוגת תפוחים?
מחפשים עוד רעיונות למנות לחג? אני ממליצה לכם להיכנס לאתר של חוות תקוע.
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
רוצים עוד רעיונות לקינוחים שווים לראש השנה? נסו את המתכון שלי לברד פודינג תפוח בדבש
מצרכים לתפוחים:
3 תפוחים (אני אוהבת גרני סמית), קלופים וחתוכים לפלחים בעובי של כ 1 ס"מ
2/3 כוס סוכר לבן
1/4 כוס מים רותחים
מעט מלח
מצרכים לבלילה של העוגה:
1 כוס דבש
1 כוס מים רותחים
2.5 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 שקית אבקת אפייה
1.5 כף ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה
1 כפית קינמון
1/2 כפית הל טחון
מעט מלח
1/2 כוס מים קרים
2 ביצים
1 כוס שמן
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס וויסקי/ברנדי/רום (לא חובה אבל מאוד מומלץ)
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות
- במחבת קטנה שמים סוכר בשכבה אחידה ומבשלים כ5 דק עד שמתקבל קרמל
- בזהירות מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבים היטב (זהירות זה מבעבע). ממשיכים לערבב עד שהסוכר נמס ומתקבל קרמל חלק
- יוצקים את הקרמל לתבנית (אטומה, לא קפיצית) בקוטר 24 מרופדת בנייר אפייה
- מסדרים יפה את פרוסות התפוחים על הקרמל
- בקערה מערבבים את הדבש והמים הרותחים עד שהדבש נמס
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, תבלינים ומלח
- כשתערובת הדבש מתקררת מוסיפים לקערה מין קרים, ביצים, שמן, שני סוגי סוכר, ווניל וג'ינג'ר ומערבבים היטב
- מוזגים את התערובת הרטובה לקערה עם הקמח ומערבבים. חשוב לערבב ערבוב קצר ביותר רק עד ששתי התערובות מתאחדות ולא יותר
- יוצקים את תערובת העוגה על התבנית עם פרוסות התפוחים ומישרים לשכבה אחידה
- מעבירים לתבנית ואופים כ50 דק עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים
- מניחים לעוגה להצטנן כ5 דק, עם סכין קטנה וחדה משחררים את שולי העוגה מהתבנית
- מניחים צלחת שטוחה גדולה יותר מקוטר התבנית על תבנית העוגה ובעזרת מגבת הופכים בזהירות