עוגיות שיבולת שועל ושוקולד
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

עוגיות שיבולת שועל זה כנראה העוגיות האהובות שלי בעולם. שמנמנות ורכות עם צימוקים או פריכות ודקות לטבול בקפה, אני מתה על עוגיות שיבולת שועל.

 

מצננים את העוגיות על רשת
מצננים את העוגיות על רשת

יש פה בבלוג את המתכון למה שהיה עד היום המתכון המנצח שלי לעוגיות קוואקר, אבל היום יש לי בשורה. כי יש לי מתכון חדש, ואני חושבת שהוא הכי טעים שאי פעם הכנתי.

עוגיות קוואקר ושוקולד, כלומר עוגיות סנדביץ, כלומר שתי שכבות של עוגיות שיבולת שועל דקות ופריכות ובינהן שכבה קרמית של שוקולד למריחה.

כן כן, מה ששמעתם. עוגיות סנדביץ' שיבולת שועל ושוקלד.

 

הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!

 

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד
עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

מצרכים:

1 ביצה

2/3 כוס סוכר לבן

1 כף קמח

1 כפית אבקת אפייה

מעט מלח

100 ג חמאה מומסת

1/2 כפית תמצית וניל

1.5 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה

1/2 כפית קליפת תפוז מגוררת

 

להרכבה:

ממרח שוקולד שאוהבים

 

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  • בקערה טורפים היטב את הביצה והסוכר כ3-4 דק
  • מוסיפים תמצית וניל וחמאה מומסת וטורפים היטב לתערובת אחידה
  • מוסיפים את הקוואקר
  • מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, המלח וקליפת התפוז בקערית
  • מוסיפים את תערובת הקמח לקערה עם תערובת הקוואקר ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה
  • מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה
  • יוצקים כפית שטוחה של התערובת על נייר האפייה
  • משאירים מרווח של כ5-6 ס"מ בית עוגייה לעוגייה
  • אופים כ10 דק
  • מניחים לעוגיות להצטנן בתבנית כ3-4 דק
  • מעבירים בזהירות את העוגיות להצטנן על רשת צינון
  • כשהעוגיות בטמפרטורת החדר מורחים על מחצית מכמות העוגיות ממרח שוקולד וסוגרים עם המחצית השנייה של העוגיות ל"סנדביץ"

 

הערות ושדרוגים:

  • אני הכנתי את העוגיות על מילוי של ממרח שוקולד, אבל אפשר להשתמש בכל ממרח שאוהבים (ריבה, דבש, חמאת בוטנים, לוטוס או כל דבר אחר שרוצים)
  • העוגיות נהדרות גם בלי המילוי, סתם ככה עוגיות שיבולת שעול דקות, פריכות וטעימות בטרוף
  • לגרסה ללא גלוטן: משתמשים בשיבולת שועל ללא גלוטן וכף קמח לל"ג
  • המתכון בשיתוף קוואקר

 

 

Share:
  • 4914
  • 2
  • 2

2 thoughts on “עוגיות שיבולת שועל ושוקולד”

כתוב תגובה

Your email address will not be published. Required fields are marked *