המזג אויר המוזר שבחוץ גרם לי להתגעגע למחוזות רחוקים, לחופשות, לבטן גב, לריחות ולטעמים.
אז פתחתי את המקרר והוצאתי את כל מה שצריך בשביל מרק כתום בטעם תאילנדי לגמרי, כזה שיגרום לי להרגיש לרגע שאני בתאילנד, באיזו מסעדת חוף לוגמת מרק כתום, חרפרף, מתקתק מתובל וטעים כל כך…
והיות ויום שני היום, וכרגיל אנחנו במתכונת של meatless Monday, המרק הזה הוא לגמרי טבעוני.
אז אם גם אתם כמוני כמהים לאיזו קפיצה קטנה לחו"ל, ואם גם אתם כמוני מקפידים על מתכונת של MEATLESS MONDAY, ואם גם אתם כמוני סתם חושקים במשהו טעים לאכול – המתכון הבא הוא בול בשבילכם.
רוצים עוד רעיונות למתכוני MEATLESS MONDAY? תנסו את המתכון שלי לסלט איטריות שעועית
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
2 דלורית
3 כפות שמן
2 שיני שום
1/2 צ'ילי אדום חריף
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר
2 מיכלים שמנת קוקוס אלפרו (500 מ"ל)
3 כוסות ציר או מים
1 בצל
2 כפות סוכר חום או סוכר דקלים
1 גבעול למון גראס
1/2 כפית כורכום
3 כפות רוטב סויה
מלח
פלפל שחור
להגשה:
עלי כוסברה
הוראות הכנה:
- קולפים את הדלורית וחותכים לקוביות בגודל של כ3 ס"מ
- קוצים את השום, ג'ינג'ר וצ'ילי דק
- בסיר שמים שמן, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומטגנים כ2-3 דק
- קוצצים את הבצל ומוסיפים לסיר, מטגנים כ 3-4 דק עד שהבצל הופך לשקוף
- פורסים דק את הלמון גראס ומוסיפים לסיר
- מוסיפים את קוביות הדולרית ומטגנים כ3-4 דק תוך ערבוב
- מוסיפים את כל יתר המרכיבים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את האש ומבשלים כ15 דק, הדלורית צריכה להתרכך מעט אך להיות עדיין מוצקה
- מוציאים כמה חתיכות של דלורית מהסיר ושומרים בצד
- בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק למרק חלק קטיפתי וסמיך
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מבשלים את המרק כ10-15 דק נוספות
- לפני ההגשה מחלקים את המרק לקערות הגשה, מוסיפים לכל קערה מקוביות הדלורית ששמרנו בצד ומפזרים על המרק כוסברה
הערות ושדרוגים:
- אני חובבת דלורית גדולה, אבל מי שמעדיך יכוול להמיר את הדלורית בדלעת.
- אם יש לכם עלי כפיר ליים ושורש גלנגל הם ישדרגו פלאים את הטעמים התאילנדים של המרק.
- לא משנה מה, אל תוותרו על הלמון גראס!
- אפשר וכדאי להגיש את המרק עם אורז לבן.
- אני הכנתי את המרק בחריפות מתונה מאוד, אפשר להגביר או להוריד במידת החריפות לפי מה שאוהבים.
- המתכון בשיתוף אלפרו