תפוחים מזוגגים זו קלאסיקה אצלנו בבית. בכלל אבא שלי אוהב "לזגג" כל מיני דברים ומרבה לעשות זאת. ותפוחים זו אהבה אצלנו בבית מכל הכיוונים… סבתא מפולנייה הייתה מכינה תפוחים אפויים… הצד ההולנדי דורש פאי תפוחים בכל הזדמנות (והרי אני מכינה את הפאי תפוחים הטוב מכולם….), אבא שלי מת על פירות ותפוחים בינהם ומכניס אותם לכל דבר… אז כאמור זיגוג בכלל וזיגוג של תפוחים זה עניין שבשגרה בבית משפחת אהרוני.
יש לנו אנקדוטה משפחתית מפורסמת, איך כשהייתי קטנה באיזו ארוחת חג אכלתי ואכלתי, ואמא שלי אמרה לי: "תשאירי מקום לקינוח"… ואני הסתכלתי עליה ואמרתי לה: "אמא אל תדאגי, בבטן הקינוח ישכב על האוכל".
לקראת החג חיפשתי מתכון לקינוח שמצד אחד יהיה חגיגי ומצד שני יהיה קליל (גם להכנה וגם לאכילה, כי אחרי כל ארוחת החג הכבדה הזו חייבים אפשרות לקינוח קליל). דינג דינג דינג – תפוחים מזוגגים, אבל לא סתם מזוגגים, אלא מזוגגים בדבש כיאה לרוח החג, ולא סתם דבש אלא דבש מתובל נהדר.
מכינים את הקינוח הזה ב5 דק, אני נשבעת. אפילו לא צריך לערבב שום דבר. אפשר להכין אותו מראש, להגיש חם או קר, עם גלידה או קצפת או ליד עוגה. ועכשיו תדמיינו את הביס: תפוח חמים, רך, מקורמל בסירופ סמיך וקטיפתי של דבש ותבלינים, עם גלידת וניל קרה שקצת נמסה עליו…. חלום.
תזכרו את התאור הזה כשאתם אוכלים את ארוחת החג, ואל תשכחו להשאיר מקום לקינוח, או לפחות מקום לקינוח לשכב על האוכל.
רוצים עוד רעיונות לקינוחים חגיגיים? תנסו את המתכון שלי למלבי קטיפתי עם רימונים
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
4 תפוחים
מצרכים לדבש המתובל:
1/2 כוס דבש
30 ג' חמאה
3 כפות סוכר לבן
1 כפית שטוחה קינמון
3 קוביות ג'ינג'ר כתוש של דורות
1 כפית תמצית וניל
4 תרמילי הל
מיץ וקליפה מלימון או ליים
להגשה:
גלידה וניל
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות
- בתבנית שמים את כל מרכיבי התיבול
- חוצים את התפוחים ונפטרים מהגרעינים
- מניחים את התפוחים בתבנית עם הצד החתוך כלפי מטה
- מכסים את התבנית בנייר כסף
- מכניסים את התבנית לתנור לכ20 דק
- מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות כ10-20 דק נוספות עד שהתפוחים רכים ומקורמלים היטב בחלקם התחתון
- מוציאים מהתנור ומניחים בצד להצטנן מעט
- מגישים עם גלידה, קצפת או לצד עוגה
הערות ושדרוגים:
- אני אוהבת להכין את התפוחים עם הקליפה ששומרת על הצורה של התפוחים גם כשהם מתרככים. מי שמעדיף יכול לקלוף את התפוחים לפני האפייה
- אם אין תנור, אפשר לקרמל את התפוחים גם במחבת. אז צריך לערבב מדי פעם כדי שהתפוחים והדבש לא יישרפו.
- אני אוהבת להגיש את התפוחים חמימים, אבל אפשר להגיש אותם גם קרים ממש (אפילו ישר מהמקרר).
- אפשר להכין את התפוחים יום קודם ולשמור במקרר עד הארוחה. אם רוצים להגיש אותם חמימים, מכניסים את התבנית לתנור לחימום קל לפני ההגשה
- אפשרות לטבעוני: מחליפים את הדבש במייפל ומוותרים על החמאה
- המתכון בשיתוף דורות