זאתי עם הקציצות שלה! עוד פה מתכון לקציצות?
כל שבוע אני חושבת איזה מתכון אני אתן השבוע בבלוג, ותמיד המחשבה הראשונה שלי היא קציצות… לראייה יש בבלוג הרבה מתכונים לקציצות ( קציצות הכי טעימות בעולם, קציצות ברוטב קובה סלק, קציצות דגים משגעות, ועוד ועוד…)
הרבה פעמים אני מצליחה לגוון, אבל השבוע לא, ותאמינו לי שיש לי סיבה טובה!
חם… כל כך חם… ואני חייבת לבשל, ופה בבית אוהבים ארוחת ערב חמה ומבושלת… ואני? כל מה שבא לי זה להיכנס למקרר ולא לצאת עד נובמבר.
אז מה בכל זאת?
קציצות עוף ולוביה ברוטב לימוני וקליל, עם עגבניות שרי שנותנות מתיקות רעננה. כן מבושל, כן אוכל חם, אבל קייצי!
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
https://www.instagram.com/taharoni/
מצרכים:
לקציצות:
750 ג' פרגיות טחונות
1 בצל לבן
3 שיני שום
1 צרור כוסברה
1 ביצה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס פולנטה
1/2 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית לטיגון
מצרכים לסיר:
1/4 כוס שמן זית
2 בצל לבן
5-6 שיני שום
2 כוסות עגבניות שרי
500 ג' לוביה
מיץ וקליפה מלימון
2 כפות לימון כבוש
1 כף פפריקה
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
3/4 כוס מים
הוראות הכנה:
- מכינים את הקציצות: שמים את הפרגיות הטחונות בקערה גדולה
- במעבד מזון שמים בצל, שום, כוסברה, ושמן זית וטוחנים לתערובת אחידה
- מוסיפים את תערובת התיבול ואת יתרת המרכיבים של הקציצות לקערה עם הפרכיות הטחונות ומערבבים היטב לתערובת אחידה
- בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ושמנמנות
- בסיר נמוך ורחב מחממים שמן זית
- כשהשמן חם מטגנים את הקציצות כ2-3 דק מכל צד ומוציאים אותן לצלחת
- מכינים את הסיר: קולפים וקוצצים את הבצל והשום
- קוטמים ללוביה את הקצוות
- בסיר נמוך ורחב מחממים את השמן זית
- כשהשמן חם מטגנים בו את הבצל, שום, פפריקה וכורכום כ4-5 דק עד שהבצל מתחיל להתרכך
- מוסיפים את יתרת המרכיבים של הסיר מלבד הלוביה ומבשלים על להבה בינונית כ10 דק
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך
- מסדרים את הקציצות סביב סביב בסיר ומביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ10 דק
- מוסיפים את הלוביה, מערבבים ומבשלים כ10 דק נוספות ללא מכסה
הערות ושדרוגים:
- אפשר להשתמש בשעועית ירוקה או אפונה במקום בלוביה
- התבשיל יעבוד נהדר גם עם קציצות בקר
- מי שאוהב חריף יכול בכייף להוסיף לסיר גם פלפל חריף פרוס
האם במקום פולנטה ניתן לשים בורגול או פירורי לחם?
ב מקום פולנטה אפשר פרורי לחם או תפוח אדמה מגורד…. בורגול דורש קצת יותר בישול אז אני פחות ממליצה במתכון הזה להשתמש בבורגול