אני אגלה לכם סוד…. אני אוכלת חמין בשביל התוספות. כן, בטח, תפו"א ובשר של חמין זה מאוד טעים… אבל אני? אני מחכה כל הלילה שהסיר יצא מהתנור בשביל לאכול קישקע, ג'חנון ויותר מהכל אני מחכה לגולת הכותרת – קציצות לחם לחמין…
אצלנו בחבורה קוראים להן "קציצות עננים", כי בפעם הראשונה שהכנתי לבנות חמין, הן התעלפו מהרכות של הקציצות, ומאז השם נשאר. אפשר להכין אותן בכל מיני גרסאות, להוסיף עשבי תיבול או בשר טחון, אבל אני?אני אוהבת את הגרסה הפשוטה, קציצות מ3 מרכיבים, באמת שלא צריך פה יותר.
הקציצות האלו כל כך טעימות שאני יכולה לחסל חצי מהן ישירות מהמחבת עוד לפני שהן נכנסת לחמין. ואחרי לילה שלם באמבטיית חמין מהבילה וריחנית… אתם יכולים רק לדמיין מה קורה להן.
אל תפספסו את המדריך לחמין המושלם
הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם!
מצרכים:
שמן תירס או שמן חמניות
3-4 בצלים
1 חלה
2-3 ביצים
מלח
פלפל שחור
הוראות הכנה:
- פורסים את הבצל לטבעות
- במחבת גדולה מחממים שמן, כשהשמן חם מטגנים בו את הבצל בסבלנות עד שהוא מתקרמל (יכול לקחת גם כ20-30 דק)
- פוצעים את החלה לפיסות גדולות (אם החלה יבשה אז מספיגים אותה במים וסוחטים היטב)
- מעבירים את החלה למעבד מזון
- מוסיפים את הבצל המטוגן וטוחנים למחית אחידה וחלקה
- מעבירים את המחית לקערה ומוסיפים ביצים (אני ממליצה להתחיל מ2 ביצים ולראות האם יש צורך בביצה נוספת…)
- ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב
- במחבת גדולה מחממים שמן
- בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות (אם התערובת רכה מדי, אפשר להעביר כפות מהתערובת ישירות למחבת)
- מטגנים את הקציצות בשמן החם כ3-4 דק מכל צד עד שהן מזהיבות
- מוסיפים את הקציצות לשכבה העליונה ביותר של סיר החמין
הערות ושדרוגים:
- התערובת של הקציצות היא די רכה (לכן הקציצות יוצאות סופר רכות ועסיסיות…) אם אתם לא מצליחים ליצור קציצות עם הידיים, אפשר להעביר כפות מהתערובת ישירות למחבת.
- אני הכי אוהבת את הקציצות האלו בגרסה הזו הפשוטה שלהן… אבל כמובן שאפשר להוסיף להן מגוון שלם של תוספות (עשבי תיבול קצוצים, תבלינים נוספים, וכו'…)
- אפשר להכין גרסה בשרית לקציצות ולהוסיף לתערובת גם בשר טחון
- מי שמתעקש יכול לאפות את הקציצות במקום לטגן… במקרה כזה צריך לשמן את הקציצות משני הצדדים ולאפות בחום של 180 מעלות עד שהקציצות זהובות
את הלביבות להניח ישירות מעל החמין? גם אם יגעו בנוזל הבישול?
כן ☺️