קציצות ברוטב רימונים:
מצרכים:
לקציצות:
750 ג' בשר טחון
1 צרור כוסברה
1 בצל סגול
3 פרוסות לחם
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
לירקות:
5 גזרים
10 בצלצלי שאלוט
מצרכים לרוטב:
4\1 כוס שמן זית
1 כף גרגרי כמון
6-7 ס"מ שורש ג'ינג'ר
5-6 שיני שום
2 כפות סוכר חום
1 ליטר מיץ רימונים
מלח
פלפל שחור
להגשה:
כוסברה קצוצה
גרגרי רימון
הוראות הכנה:
- מכינים את תערובת הקציצות: שמים את הבשר הטחון בקערה גדולה
- מרטיבים את הלחם וסוחטים אותו היטב
- שמים במעבד מזון את הלחם, בצל והכוסברה וטחנים לתערובת פירורית ואחידה
- מוסיפים את תערובת התיבול לקערה עם הבשר
- מוסיפים את הביצים מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הג׳ינג׳ר והשום וקופלים את בצלי השאלוט
- בסיר רחב ונמוך מחממים את השמן
- כשהשמן חם מוסיפים לו את גרגירי הכמון, ג’ינג’ר, שום ובצלי שאלוט ומטגנים תוך כדי ערבוב כ2-3 דק
- מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
- קולפים את הגזרים וחותכים אותם לפיסות באורך של כ4 ס"מ
- בידיים משומנות מעט יוצרים מתערובת הבשר כדורים בגודל של כדורי פינג פונג
- מסדרים את הגזרים וכדורי הבשר סביב סביב בתוך הרוטב
- מביאים לרתיחה מכסים ומנמיכים את הלהבה
- מבשלים כ45 דק על אש נמוכה (באמצע זמן הבישול הופכים את הקציצות בתוך הרוטב).
- לפני ההגשה מפזרים כוסברה קצוצה וגרגרי רימון